Artikel top billede

(Foto: Markus Spiske / Markus Spiske)

Vi bliver nødt til at tale om lowcode – eller tre grunde til, at lowcode er overhypet

Klumme: Der kan meget vel en dag være en verden, hvor minimal eller ingen kodning er påkrævet, men ærligt talt, hvis du skal generere et hvilket som helst niveau af forretningslogik, har du behov for kode.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

Jeg har arbejdet i it-branchen i mange år, og nogle gange er det svært ikke at blive lidt træt af hypen omkring de nyeste trends.

Lowcode/nocode er en af ​​de tendenser, hvor hype kan distrahere os fra en ordentlig forståelse af den sande værdi af denne tilgang til applikationsudvikling.

For det første har vi været her før med forskellige tiltag for at gøre applikationsudvikling lettere – jeg kan huske Microsoft Oslo-projektet fra 2007.

Der kan meget vel en dag være en verden, hvor minimal, hvis ingen kodning er påkrævet, men ærligt talt, hvis du skal generere et hvilket som helst niveau af forretningslogik, har du behov for kode.

For det andet ville jeg blive overrasket, hvis mange virksomheder med følsomme virksomhedsoplysninger ville give deres ansatte uhindret adgang til sådanne værktøjer.

Der er ingen måde, vi ville gøre det hos os. Langt de fleste lowcode-værktøjer er cloudbaserede tjenester, som drives af flere forskellige leverandører, så hvis det ikke sætter alarmklokkerne i gang for din Chief Information Security Officer (CISO), ville jeg blive meget overrasket.

For det tredje - hvad mange af disse værktøjer ser ud til at tilbyde, er et UI-lag oven på dine eksisterende applikationer, som ikke giver dig adgang til kernedataene i disse systemer.

Det betyder ikke kun, at du har brug for folk med kodningsviden til at vedligeholde disse nøglesystemer, hvis du ønsker, at lowcode-brugergrænsefladen skal fungere sammen med dine kernedata, skal du vide, hvordan man laver forretningslogik.

Den egentlige grund til, at lowcode er vigtig

Nu hvor jeg har luftet disse bekymringer, vil jeg sige, at der er værdi i lowcode.

Vi har brugt de sidste par år på at bygge en mikroservicearkitektur til at understøtte vores næste generations ERP-platform.

De er dog vores værktøjer, og vi tilbyder et udvidelsessæt, der overholder visse standarder og politikker, så enhver ny funktionalitet, der tilføjes til vores kernemiljø, vil fungere effektivt sammen uden afbrydelser.

Så jeg forstår bestemt den værdi, lowcode kan tilbyde.

Der er en meget reel, praktisk drivkraft ved brug af ​​lowcode, og det er den enorme mangel på dygtige it-medarbejdere.

Logisk nok, hvis lowcode-modeller gør dig i stand til at automatisere elementer af applikationsudvikling, hvilket sparer tid og ressourcer, er der et klart cost-benefit-argument der taler for.

Når det er sagt, kan jeg ikke se, at lowcode opfylder en specifik teknisk efterspørgsel eller leverer tekniske fordele, men det løser et meget reelt menneskeligt problem.

Vær disciplineret

Hvis du vil få lowcode til at fungere, skal du følge den samme best-practice, som forventes af enhver form for applikationsudvikling.

Det kræver overholdelse af en disciplineret proces og god governance. Det betyder at være streng med hensyn til, hvordan værktøjerne interagerer med dit eksisterende miljø.

Ja, de har brug for adgang til backend-datasystemer, men de bør ikke have uhindret adgang af åbenlyse sikkerhedsmæssige årsager.

Hvis du er bekymret for lowcode, der tilskynder til applikationsspredning, skal du være disciplineret med hensyn til, hvem der kan oprette en såkaldt instance og have de rigtige adgangs-/niveaukontroller.

Applikationer bør bygges og administreres korrekt ved hjælp af specifikke standarder og bør følge en proces for godkendelse og kvalitetskontrol.

Fra et governance-perspektiv skal du også sikre dig, at dine lowcode-udviklere ikke opretter en ”instance”, der fører til, at data gemmes lokalt – udover at øge lageromkostningerne kan det forårsage problemer omkring databeskyttelse afhængigt af det pågældende marked.

Kodningsfri udvikling er langt væk

Som dansker er jeg velbevandret i eventyr. Jeg vil ikke sige, at nocode-udvikling er et eventyr, men enhver, der fortæller dig om potentialet i sådanne tilgange, kunne lige så nemt beskrive et rige langt, langt væk.

Efter min mening fungerer historier som Hans og Grete så godt, fordi også er ret skræmmende. Nu foreslår jeg ikke, at nogen, der vedtager en lowcode/nocode-strategi, skal være bange, men du skal gå ind i det med åbne øjne.

I sidste ende skal du ikke tro på hypen - lowcode er som enhver anden kodning. Du vil stadig have brug for en viden om kodning, hvis du skal implementere det korrekt, og det vil kræve disciplin og god governance, hvis det skal implementeres korrekt.

Dine it-teams og dem, der er valgt fra virksomheden til at implementere sådanne applikationsudviklingsmodeller, skal trænes, så de forstår, hvad der forventes af dem, og den kode, de implementerer.

Det vil ikke være et vidundermiddel til alle dine behov for applikationsudvikling, men det kan hjælpe med at løse det meget reelle problem med mangel på færdigheder.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie, eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.