Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SimCorp vil droppe formandstitlen / Sidste handelsdag for Penneo på First North i dag / DI og Astralis sammen i analyse-projekt / Ny direktør til Blue City/Greenmind

SimCorp vil droppe formandstitlen. Sidste handelsdag for Penneo på First North i dag. DI og Astralis sammen i analyse-projekt. Ny direktør til Blue City/Greenmind. Sverige kan få digital krone inden for fem år.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld. Fredagens opdatering er sammensat af Dan Jensen.

SimCorp vil droppe formandstitlen

SimCorp vil droppe titlerne som ‘formand’ og ‘næstformand’ og ‘han’ og erstatte titlerne med kønsneutrale versioner, og bestyrelsen har fremlagt forslag om dette, som selskabets generalforsamling skal tage stilling til, når den afvikles 21. april.

Ifølge forslaget skal enhver henvisning til ‘formand’ ændres til ‘chair,’ mens ‘næstformand’ skal ændres til ‘vice chair’ og henvisning til ‘han’ ændres til ‘aktionær.’

SimCorp-bestyrelsen fremsætter forslaget i forbindelse med selskabets ‘løbende arbejde med at fremme diversitet, lige muligheder og inklusion.’

Du finder hele programmet til generalforsamlingen her.

Sidste handelsdag for Penneo på First North i dag

Penneo har fået godkendelse til at rykke fra den lille vækstbørs Nasdaq First North Growth Market og op på den ‘rigtige’ børs, Nasdaq Copenhagen Main Market.

Overførslen betyder, at den sidste handelsdag med Penneos aktier på First North bliver i dag, 1. april, men dens første dag med handel på Nasdaq Copenhagen bliver på mandag.

Penneo blev noteret på First North i 2020.

Du kan læse mere om planerne med opgraderingen her: Danske Penneo rykker fra First North til hovedbørsen: Nu skal der turbo på den internationale ekspansion

DI og Astralis sammen i analyse-projekt

Dansk Industri og den danske gamer-virksomhed Astralis vil sammen ‘analysere potentialet i digital konkurrenceunderholdning.’

Det skal ske med et ikke nærmere defineret samarbejds-projekt, som sigter mod at ‘fornakre esporten i DI og herfra præge rammerne’ i den voksende gaming-industri.

DI vil have gjort den digitale konkurrencunderholdning til en ‘dansk eksportvare på lige fod med vindmøller, medicin og fødevarer,’ hedder det.

DI meddeler, at det gælder om at ‘definere den danske fortælling om erhvervet (esport, red) påny’ samt om at få ‘kortlagt dets voksende samfundsværdi og potentiale.’

“Astralis har for alvor sat Danmark på verdenskortet, når det gælder professionel gaming. Allerede nu sætter dansk esport sit aftryk på turismen og oplevelsesindustrien i Danmark, men med de rette rammebetingelser kan vi nå meget længere. Det arbejde går vi straks i gang med,” meddeler Maria Krüger Torp, chef i DI Turisme og oplevelsesøkonomi.

Ny direktør til Blue City/Greenmind

Genbrugskæden Greenmind - der indtil fornylig hed Blue City - indsætter Tina Høgsted Svanberg som ny CEO, hvor hun afløser Mikkel Fruergaard.

Den advokat-uddannede Tina Høgsted Svanberg har tidligere sidddet i direktionen i Kopenhagen Fur.

Blue City købte i december konkurrencen Greenmind og gik dermed fra at have 10 butikker til 16 butikker, der alle fokuserer på at istandsætte og sælge brugt forbrugerelektronik.

“Med fusioneringen, en ny strategi, nye vækstmål og et øget fokus på genanvendelse af forbrugerelektronik og dermed reduceret klimabelastning er det ifølge bestyrelsesformand Morten Mathiesen et naturligt tidspunkt at skifte direktør for selskaberne,” meddeler Greenmind.

Selskabet - der har omkring 250 medarbejdere - er også på udkig efter ny CFO og ny CMO.

Du kan læse mere om den nye strategi her: Elektronikkæden Blue City køber konkurrent og skifter navn: "Matchet er perfekt".

Sverige kan få digital krone inden for fem år

Hvis alt går efter planen, kan Sverige have en digital krone om fem år.

Den vil gøre det muligt for privatpersoner at overføre penge mellem hinanden uden om bankerne, skriver Børsen.

Ifølge avisen er dette muligt, fordi den svenske Riksbanken støtter op om ideen. Det gør den danske Nationalbank ikke.

Riksbankens kommende e-krona skal kunne fungere selv uden internet.

“En eventuel e-krona skal grundlæggende kunne fungere, også når andre betalingssystemer er nede. Det er et hensyn, som den aktuelle situation har forstærket. Med til et lands krigsberedskab hører, at det har et så robust betalingssystem som muligt,” siger seniorrådgiver i Riksbanken, Anders Mølgaard Pedersen, til avisen.

Banken har været i gang med arbejdet. Computerworld skrev eksempelvis om projektet allerede fire år siden. Det kan du læse om her: E-krone kan være på vej: Den danske og svenske nationalbank overvejer at indføre digital valuta.