Artikel top billede

(Foto: Computerworld/Google Maps)

USA indfører sanktioner mod russisk tech-sektor: Rammer russiske teknologi-kæmper

USA indfører nye sanktioner mod Rusland, som især er rettet mod den russiske teknologi-sektor. Se her, hvor de nye sanktioner rammer.

USA skruer op for omfanget af sine sanktioner mod Rusland med en ny bølge af sanktioner, som denne gang især er rettet mod russiske teknologi-selskaber.

De sanktioner er således specifikt rettet mod 21 virksomheder og 13 personer, som alle er arbejder med teknologi..

Den største af dem er Ruslands største chip-producent, Micron, som står bag produktionen af mere end halvdelen af Rusland mikrochip.

De 21 virksomheder tæller flere selskaber i Storbritannien, Malta, Singapore og Spanien, som ifølge USA anvendes som ‘front-selskaber’ for russiske Serniya, som ifølge USA er et indkøbsnetværk bag den russiske efterretningstjeneste og det russiske militær.

“Det russiske militær er afhængigt af vestlig teknologi for at fungere,” meddeler det amerikanske finansministerium, der står bag udmøntningen af sanktionerne.

Sanktionerne vil derfor ramme “Ruslands adgang til vestlig teknologi og til det internationale finansielle system.’

Sanktionerne rammer blandt andet:

- AO NII-Vektor: Software-selskab i Sankt Petersborg, som leverer analyser og lignende til produktion af russiske satelitter.

- T-Platform: Supercomputer-producent i Moskva.

- Joint Stock Company Mikron: Ruslands største producent af mikrochip.

- Molecular Electronics Research Institute (MERI): Bygger computere og software.

Du kan læse mere om de nye sanktioner hos U.S. Department of the treasury ved at klikke her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere