Artikel top billede

(Foto: Infosys)

Mægtige Infosys lukker og slukker i Rusland efter kæmpepres på britisk minister gift med Infosys-milliardær

Den indiske it-kæmpe Infosys lukker sit kontor i Moskva og trækker sig ud Rusland efter pres på britisk minister, som spiller en vigtig rolle for selskabet.

Den indiske outsourcing-kæmpe Infosys trækker sig efter stort pres ud af Rusland, hvor selskabet nu lukker sit Moskva-kontor.

Indien har ellers hele tiden holdt sig neutral i forhold til krigen i Ukraine, hvor landet ikke har villet vælge side mellem invasionsmagten Rusland og Ukraine.

Men Infosys - der er en af verdens største outsourcing-selskaber - har i den seneste tid været fanget i en ret kompleks situation, som altså nu føret til selskabets exit fra Rusland.

For Infosys-grundlæggger Narayan Murthys svigersøn, Rishi Sunak, er højtprofileret britisk kabinetsminister, såkaldt Chancellor of the Exchequer, med ansvar for styring af den britiske regering finansielle politik.

Rishi Sunak er gift med Narayan Murthys datter, Akshata Murthy, som ejer 0,91 procent Infosys. Det svarer til en ejerandel på godt seks milliarder kroner.

Kritikere har i et stykke tid kritiseret Rishi Sunak og hans familie for fortsat at drive forretning i Rusland, selv om sanktionerne vælter ned over landet.

Labour-leder Sir Keir Starmer har således fornylig forlangt, at Rishi Sunak redegør for, om han og familien ‘drager fordel’ af penge tjent i Rusland samtidig med, at Storbritannien har indført sanktioner mod Rusland.

Selv har Rishi Sunak flere gange opfordret britiske virksomheder til at trække sig ud af Rusland.

Infosys meddeler, at selskabet har et ‘lille hold’ i Rusland, som betjener en række af selskabets globale kunder.

“Vi har ikke nogen aktive forretnings-relationer med lokale russiske virksomheder,” meddeler Infosys.