Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Undgå chokregninger for mobilforbruget

Efter det er blevet normalt at anvende datatjenester på mobiltelefonen har rigtig mange danskere oplevet chokerende regninger. De fleste forbrugere er nemlig ikke bevidst om priserne. Derfor styrker Telia indsatsen for at beskytte mod chokregninger.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Brugen af mobilt data er eksploderet de seneste år, og mere end halvdelen af danskerne bruger i dag mobilt data via mobilen eller regner med, at de vil gøre det i 2010. De mange muligheder gør, at hele 67 pct. ikke ved, hvad det koster at bruge de forskellige funktioner, og mere end hver tredje har oplevet at få en højere regning end forventet ved brug af mobilt data.

I en ny undersøgelse fremgår det, at de mange muligheder med mobilt data er årsag til, at ca. 40 pct. har oplevet at få en højere regning end forventet.

”Undersøgelsen har meget tydeligt bekræftet vores bange anelser. Vi lavede undersøgelsen for at få identificeret problemets størrelse, og på baggrund af resultaterne iværksætter vi nu en række tiltag, som skal beskytte kunderne mod chokregninger", siger Peter Krogsgaard, salgs- og marketingdirektør i Telias mobilforretning. Han forsætter:

"48 pct. har ikke overblik over deres forbrug af mobilt data, og mere end halvdelen ved ikke, hvordan de kan undgå chokregninger. Dette er en problematik, som vi vil forsøge at komme til livs, så kunderne ubekymret kan nyde friheden med mobilt data.”

En række tiltag skal i 2010 gøre det lettere for kunderne at gennemskue priserne og dermed undgå chokregninger på grund af mobilt data. Telia introducerer pr. 1. marts en øget sikkerhed for kunderne. Kampagnen, som foreløbigt kører frem til sommer, betyder, at kunderne får et loft på 30 kr. pr. dag på deres dataforbrug i Danmark.

For dataforbrug i udlandet bliver loftet 450 kr. om måneden. Kunden skal blot ringe eller sende en e-mail til kundeservice og blive tilmeldt datakontrol/datagrænsetjeneste for udlandet. Når man har brugt 80 pct. (360 kr.), modtager man en sms som advarsel. Ved 100 pct. forbrug (450 kr.) spærres der automatisk for data i udlandet for at beskytte kunden mod chokregninger. Ønsker man fortsat at bruge data udover de 450 kr., skal man kontakte kundeservice.

Hvis kunderne benytter Telias Forbrugskontrol, kan de selv fastsætte et loft for deres generelle forbrug af tale, sms, mms og data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere