Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Google TV afsløret

“Tv møder nettet. Nettet møder tv”. Det er sloganet for Googles nye tv-satsning, som består i en tv-box, der giver dig helt nye muligheder for at se fjernsyn.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Google afholder sin I/O konference i disse dage og præsenterer et væld af nye tiltag. Som vi netop har berettet, er de klar med en ny app store i løbet af året og der vil desuden ske en relancering af Google Wave i en mere simpel udgave.

En af de mest spændende nyheder er Google TV – Googles nye tv-satsning, som de ikke er blege for at indrømme er skabt for at få en bid af de store summer annoncekroner, der hvert af tjenes på tv-markedet.

Google TV vil bestå af en ny boks, som du tilslutter dit satellit- eller kabelsignal. Der medfølger tastatur og mus, men boksen vil også kunne styres med Android-telefoner – endda med flere af slagsen på samme tid. Du kan også bruge telefonen til at søge via stemmestyring.

Vi er således i velkendt Google-land, og boksen vil da også være baseret på Android og kører med Chrome OS som browser – og selvfølgelig understøtte Flash, som det efterhånden er blevet en mærkesag for Google, efter Apple har boykottet formatet på iPad.

YouTube, som jo belejligt nok ejes af Google, er også klar med et nyt produkt til Google TV. Det hedder YouTube Leanback og optimerer måden man ser YouTube på en stor skærm.

Andre producenter er også gået med på legen. Sony vil producere tv og Blu-ray-afspiller med indbygget Google TV og Logitech vil også lave en boks. Intel vil give processorkraft til samtlige apparater med deres Atom-chips.

Alle apparater er på markedet i efteråret. Om det så også gælder for Danmark kan vi jo håbe på, selvom det nok er usandsynligt taget den sædvanlige procedure for disse ting i betragtning.

Se en introduktion til Google TV her:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=diTpeYoqAhc
[/embed]



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere