Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Netbook med superkræfter

Proportionerne svarer til en netbook men specifikationerne minder mere om en kraftig notebook.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De små bærbare bliver kraftigere og kraftigere. Apple satte barren højt med deres nye MacBook Air, men er gentagne gange siden lanceringen blevet overbudt af konkurrenterne.

Nu er der en ny maskine på banen, som slår Apples ultratynde maskine eftertrykkeligt i gulvet – i hvert fald hvis man dømmer efter specifikationerne.

Her er tale om Gateway EC19C-A52C/S. Den har en skærmstørrelse på 11,6 tommer (opløsningen er 1366 x 768 pixel), hvilket umiddelbart placerer den i netbook-kategorien.

Med en Intel Core i5 processor er vi dog langt over, hvad man almindeligvis forventer af kræfter i en netbook, selvom der dog er tale om en strømbesparende dual-core model på 1,33GHz.

Derudover får man en harddisk på 320GB samt 2GB ram, HDMI og VGA udgange, Ethernet, 802.11 b/g/n WiFi, 1.3 megapixel webcam, 4-i-1 kortlæser, Bluetooth 3.0 og et sekscellet batteri. Styresystemet er Windows 7 Home Premium (64-bit).

Det er voldsomme specifikationer for en netbook. At den ikke helt passer i kategorien afsløres dog også af prisen, som kommer til at ligge på omkring 775 dollar. Det skal formentlig omregnes til omkring 6.000 kroner i Danmark, hvis vi overhovedet får den at se i landets butikker. Gateway er nemlig ikke det mest udbredte mærke herhjemme.




IT-JOB

Netcompany A/S

Managing Architect

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Stærk IT-profil med souschef-potentiale

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udviklere til Internationalt samarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere