Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vær forsigtig på Facebook

Trods mange advarsler vurderer sikkerhedsekspert, at danskerne stadig ikke har forstået konsekvenserne af lemfældig omgang med personlige oplysninger på nettet. Derfor har BullGuard udarbejdet seks gode sikkerhedsråd mod de værste trusler på Facebook og andre sociale medier.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at brugen af sociale medier er eksploderet. I alt benytter 2,4 millioner danskere sig af sociale medier som for eksempel Facebook, hvilket svarer til 54 procent af befolkningen. Det er især de unge kvinder, som har taget de sociale medier til sig. Hele 97 procent af de danske kvinder mellem 16 og 24 år benytter Twitter, Google+, Facebook og lignende tjenester, hvor tallet for mændene i samme aldersgruppe er 87 procent.

»Jeg kan godt blive nervøs, når jeg ser tallene fra Danmarks Statistik. Vores erfaring fortæller os, at danskerne er ekstremt skødesløse, når det kommer til beskyttelse af personlige oplysninger på nettet. Det er de færreste danskere, som kender til de internetkriminelles metoder, og hvordan og hvorfor de vil have fat i vores personlige oplysninger,« siger Claus Villumsen, CTO og sikkerhedsekspert hos BullGuard. »Vi har derfor udarbejdet seks råd, som handler om, at danskerne begynder at bruge deres sunde fornuft.«

BullGuards 6 gode råd til adfærd på sociale medier

1. Accepter aldrig venneanmodninger fra folk, du ikke kender, eller som ikke har nogen relation til dine venner. Vær påpasselig med chat og mails med mennesker, du ikke kender. Især hvis de begynder at spørge efter personlige eller følsomme informationer.

2. Brug tid på at lære om sikkerhedsforanstaltningerne på for eksempel Facebook eller Google+. Vær sikker på, at dine fotos og opslag ikke kan ses af alle. Ofte er det meget nemt at sikre, at ens informationer kun kan ses af venner eller venners venner. Det første er selvfølgelig det sikreste, da man aldrig kan vide, om ens venner uforvarende har cyberkriminelle blandt deres venner.

3. Undlad at oplyse personlige detaljer på profilen. Det kan for eksempel være kæledyrsnavne, adresser, telefonnumre, pigenavne og fødselsdatoer. Det er især vigtigt, hvis man benytter sig af sider, som bruger disse informationer til at bekræfte ens identitet, når man glemmer sit password eller lignende. Applikationer til Facebook kan også bede om personlige oplysninger, uden du ved det, og det er svært at vide, hvor informationerne ender.

4. Vær sikker på, at dine passwords til vigtige sider eller servicer ikke har nogen relation til dine hobbyer eller interesser. Brug et pseudonym som brugernavn på sider, hvor det ikke kræves, at man opgiver sit eget navn. Det vil gøre det sværere for kriminelle at knytte eventuelle stjålne personoplysninger til dig og dit brugernavn.

5. Husk at logge ud fra de sider, du har brugt, når du forlader din computer. Bruger du en offentlig computer, så benyt om muligt et sikkert login. Ellers kan den næste bruger få adgang til dine profiler og personlige informationer.

6. Undgå at gemme følsomme informationer, såsom kontonumre, kreditkort-detaljer og passwords i e-mails eller dokumenter på din computer. Funktioner, der husker dit password, kan være smarte, men vira og ondsindede program kan fange og sende oplysningerne videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere