Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mac er mere sårbar end nogensinde

Den berygtede Flashback-virus hærger stadig og har bare på en enkelt måned inficeret mere end en halv million computere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mac er i mange år gået fri af virus og trusler, og mange Mac-ejeres motto har været, ”jeg behøver ikke antivirus, for jeg har en Mac”. De trojanske heste, vi har set, har været enlige svaler, og platformen har stort set ikke været udsat for angreb.

Men som mange eksperter har advaret mod i årevis, er truslen mod Apple-computere nu kraftigt forøget. En trojansk hest kaldet Flashback, der første gang dukkede op sidste år, har i april måned inficeret mere end 600.000 Mac-computere. Da den trojanske hest blev opdaget i september 2011, var den maskeret som en Adobe Flash Player-installationspakke – deraf navnet Flashback.

Symantec mener, at der er flere faktorer, der gør, at truslen er rettet mod Mac:

• Mange Mac-brugere er ikke bevidste om sikkerhed, fordi de aldrig har oplevet nogen seriøse sikkerhedsproblemer og derfor tror, at de enten ikke har behov for antivirus eller ikke ved, at de er sårbare.

• Mange Mac-brugere har gjort OSX til deres operativsystem, fordi de har positive erfaringer med iOS, mobiludgaven af operativsystemet, der bruges på iPhone og iPod touch og derfor tror, at OSX er lige så sikkert.

• En anden faktor er den tid, det tog, før Apple fik udgivet sit patch til Flashback. Der var et hul på seks uger mellem tidspunktet, hvor Oracle bekendtgjorde, at patchet var på vej, til Apple lagde det ud på sin platform.

• Mac har også vundet større markedsandele, og nu er 10 % af alle hjemmecomputere i USA en Mac. Derfor er det også blevet mere rentabelt at udvikle vira, der kan angribe Apple-produkter.

• Derudover er Apple-computere dyrere end andre computere, og angriberne går måske derfor bevidst efter Mac-ejere, fordi de i gennemsnit har en højere indkomst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere