Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Reducer dit varmeforbrug med mobilen

Danske husholdninger får nemmere ved at styre deres varmeforbrug med en ny termostat fra Dong, som kan styres via smartphone og computer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

DONG Energy og GreenWave Reality lancerer nu en energibesparende og intelligent styring af varmeforbrug. Med løsningen får danske husholdninger mulighed for at opnå en større komfort og en besparelse på energien på op til cirka 23%.

Skræddersy dit forbrug

Med den nye løsning kan energiforbruget overvåges og reguleres via smartphone eller pc. Så kan hævning og sænkning af temperaturen skræddersys, både i den samlede husstand og i individuelle rum. For eksempel kan man automatisk sænke temperaturen, mens man er på arbejde. Eller kun varme køkkenet op om morgenen, hvis det er der, familien opholder sig.

Ambitionen for DONG Energy og GreenWave Reality er at skabe et system, der er både intuitivt og brugervenligt, og boligejerne skal selv kunne sætte systemet op ganske hurtigt, og uden yderligere installation.

Løsningen består af en brugervenlig applikation, der downloades til smartphone eller pc. Applikationen giver forbrugerne et intuitivt overblik over deres varmeforbrug, samt muligheder for at skræddersy varmeskemaer, helt ned til det enkelte varmeapparat. Eller benytte en af de præ-programmerede indstillinger. Udover applikationen følger der trådløse termostater fra Danfoss og en intelligent enhed til styring af kommunikationen, med i den samlede pakke.

Håndgribelig besparelse

“Dette er vores første intelligente løsning til de danske hjem. Vi ser det som vores opgave at hjælpe kunderne med at spare på energien, og her er intelligent styring af varmeforbruget en oplagt løsning. Og samtidig vil vi tilbyde dem en mere engagerende og håndgribelig måde at se, overvåge og effektivisere deres energiforbrug på. GreenWave Reality kunne levere den rette brugervenlige platform, så de var en oplagt partner for os”, siger Louise Hahn, Vice President i DONG Energy.

”Løsningen er blevet testet af Danfoss til at spare op til 23% energi, så omkostning til at anskaffelse og et månedligt abonnement er hurtigt tjent hjem. Derudover giver den forbrugerne en engagerende oplevelse omkring deres varmeforbrug. Og samtidig lægger vi fundamentet for yderligere applikationer, der kan gøre hjemmet mere intelligent. Det ved vi, at DONG Energy har planer om, og det vil vi meget gerne være med til at realisere”, siger Peter W. Christensen, GM Europe og medstifter af GreenWave Reality.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere