Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

GoPro klar med 360 graders kamera og ny generation af Hero

I tidernes morgen var det GoPro, der definerede markedet for actionkameraer. Siden er mange andre brands kommet til, men der er næppe nogen, som kan være i tvivl om, at Gopro stadig hører til blandt actionkameraernes elite. På et pressemøde i København den 28. september lancerede man ikke bare den seneste generation 6 af Hero serien, men også det helt nye 360 graders kamera Fusion. Desuden annoncerede man flere softwareopdateringer til GoPros Karma Drone.

Af Henrik Malmgreen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den største nyhed var ubetinget Fusion, som blandt andet byder på indbygget stabilisering, og som man kalder for meget mere end bare et almindeligt VR-kamera. Fusion byder nemlig på funktionen Overcapture, der betyder at brugeren kan definere områder i en 360-graders video, som derefter kan klippes ud og redigeres sammen som helt almindelig video. Det er måske lidt svært at forklare, men betyder reelt, at en skateboarder på en bane kan lave en film, hvor man følger hans vej rundt på banen - selv om kameraet under optagelse er placeret fast på et stativ.

Mens Fusion ventes klar til salg ultimo året til en foreløbig pris på 700 dollars, er Hero 6 allerede nu klar til salg herhjemme til en dansk pris på ca. 4.500 kr. Udefra er der ikke den store forskel på version 5 og version 6. Vi skal ind under motorhjelmen for at finde nyhederne.

En af de ting, der virkelig blev slået på tromme for på pressemødet var, at den indbyggede 3-aksede stabilisering nu er blevet så god, at den efter GoPros eget udsagn stort set skulle eliminere behovet for en gimbal. De testoptagelser, pressen blev præsenteret for, så da også ganske overbevisende ud.

Højere framerate

Næste store nyhed er, at det nu er muligt at optage 4K materiale ved en framerate på 60, hvilket er det dobbelte i forhold til 5’eren. Noget, der virkelig har været efterspurgt af seriøse actionjunkies, for jo flere frames pr. sekund, jo bedre bliver optagelserne, når tingene går stærkt.

Actionfolket vil sikkert også være glade for, at det nu er muligt at lave optagelser i superslowmotion med en framerate på 240. Ikke i 4K forstås, men dog stadig i fuld HD, nemlig 1080p.

Tidligere har GoPro benyttet chip fra andre producenter, men nu er det en egenudviklet af slagsen, der sidder i Hero, nemlig den såkaldte GP1 chip. Det skulle give en række generelle forbedringer på billedkvaliteten, blandt andet i form af funktionen Global Tone Mapping samt bedre håndtering af Auto Exposure, når optagelserne skifter mellem lyse og mørke omgivelser. I øvrigt kan nævnes, at opløsningen i stillbilleder er 12 megapixel.

Opdateret app

To nye produkter som Fusion og Hero 6 betyder naturligvis en opdatering af den tilhørende app. Således vil vi på sigt se mulighed for at arbejde med en række presets til Fusion, mens lanceringen af Hero 6 betyder introduktion af funktionen Quick Stories, der gør det muligt enten at lade appen automatisk generere forslag til sammenklipning af dagens optagelser eller at overlade kontrollen til fotografen selv. Denne platform byder i øvrigt nu på 5 GB lagerplads i skyen, lige som WiFI forbindelse mellem kamera og smartphone er blevet kraftigt optimeret.

Endelig præsenterede GoPro et par softwareopdateringer til deres Karma drone. Blandt andre funktionen Gimbal Look Up som kan rette kameraets optik op ad. Det er en funktion, der vil være kompatibel både med Hero 6 og 5 samt Hero 4 via en adapter og gør det muligt at filme f.eks. skråt opad på objekter, mens dronen flyver i lav højde.

Desuden er man klar med en række nye Auto Shot Paths samt nye muligheder til at lade dronen automatisk følge fotografen rundt i landskabet, lige som en ny funktion er Aerial Tripod, hvor dronen står urokkeligt stille i luften. Alle disse opdateringer skulle være klar meget snart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere