Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny trafikalarm fra Saphe giver større sikkerhed

Saphe Drive er ikke kun skabt for at hjælpe fartglade trafiksyndere med at slippe for bødestraf. Den nye trafikalarm har også indbygget display, så du kan blive advaret om vejarbejde, skoleveje og spøgelsesbilister.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Trafikalarmen Saphe er blevet et gigantisk hit. I løbet af de tre år den har været på markedet er der solgt 550.000 eksemplarer på det danske marked i og nu gør virksomheden, der er i løbet af halvandet år er vokset fra 3 til 22 mand nu klar til at indtage det nordeuropæiske marked. Det starter i år med Finland, Norge, Sverige og Tyskland.

Freddy Sørensen erkender, at danskerne først og fremmest har købt en Saphe for at undgå fartbøder. Han hævder dog samtidig, at det ikke har været intentionen med trafikalarmen.

Saphe udtales safe, og netop sikkerheden er den vigtigste egenskab ved alarmen. Foruden fotovogne advarer enheden nemlig også om potentielt farlige situationer i trafikken, og med den nye Saphe Drive skrues der for alvor op for trafiksikkerheden.

Mange flere muligheder

Hvor den første udgave består af en lysdiode, to knapper og en højtaler, er der i det nye design tilføjet et display. Det åbner op for et væld af nye muligheder. I første omgang tilføjes et speedometer og en crash detect-funktion. Men i løbet af kort tid vil nye advarselsikoner for bl.a. vejarbejde, skoleveje og spøgelsesbilister blive introduceret. Alt det får brugeren automatisk adgang til via app’en Saphe Link.

"Bilister er grundlæggende ikke ret gode til at investere i trafiksikkerhed. Derfor hjælper vi dem til at undgå bøder, og forsyner dem så samtidig med en masse trafiksikkerhed. Med Saphe Drive skaber vi er en platform, der kan spare tid, penge og liv i trafikken", siger Freddy Sørensen, der forventer at sælge mindst 100.000 enheder af sin nye trafikalarm inden sommer.

Saphe Drive. Saphe Drive.



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere