Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Pc-monitoren bliver ultraskarp – nye modeller fra Samsung

En serie nye computerskærme fra Samsung tegner billedet af et marked, hvor skarpheden går op. Her er både UHD- og QHD-skærme.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er ingen tvivl længere. Når en producent som Samsung markedsfører nye mainstreamskærme med UHD- og QHD-opløsning, så er trenden klar: De kommende års skærme vil ikke længere nøjes med Full HD; 3K og 4K er på vej som det nye normale.

De nye skærme fra Samsung har også, forklarer producenten, branchens første "TUV Intelligent Eye Care"-certificering på det nordiske marked

Samsung lancerer helt 12 forskellige skærme med høj opløsning i tre serier: S8, S7 og S6. Alle modeller leverer mere end en milliard farvenuancer, hvilket skal skabe et realistisk og levende billede, der også forbedres med HDR 10-teknologi. Skærmene har en 178-graders bred betragtningsvinkel designet til professionelle arbejdsmiljøer.

"Da efterspørgslen efter skærme med højere opløsning fortsætter med at stige, stræber Samsung efter fortsat at lede markedet ved at tilbyde nye produkter, der imødekommer vores kunders behov," siger Hyesung Ha, Senior Vice President for Visual Display Business hos Samsung Electronics.

"Vores 2021-serie tilbyder blændende billedkvalitet og høj ydeevne. samtidig med at den sikrer brugerens komfort med et slankt og ergonomisk design."

Automatisk justering

Samsungs Adaptive Picture Eye Care Technology optimerer billedkvaliteten til alle visningsmiljøer ved automatisk at justere lysstyrke og farvetemperatur afhængigt af forholdende i det rum, man befinder sig i.

Dette skulle sikre en behagelig oplevelse i alle miljøer og reducere belastningen for øjnene, selv efter langvarig brug. Skærmene har også en speciel Eye-saver-tilstand for at reducere udsendelse af blåt lys, der kan forårsage anstrengte øjne, samt en Flicker Free-tilstand, der modvirker flimmer på skærmen.

Serien er også blevet anerkendt for energieffektivitet, blandt andet takket være Eco Saving Plus-teknologi. Skærmene har modtaget den svenske TCO-certificering for næste generations bæredygtige produkter, EPEAT-certificering (Electronic Product Environmental Assessment) for elektroniske produkter, samt en Energy Star-certificering for energibesparende produkter. Eco Saving Plus reducerer energiforbruget ved automatisk at justere lysstyrken i sorte billedområder og samtidig opretholde lys og levende billedkvalitet.

Her er flagskibet

Flagskibsmodellen er S8, og en fås med UHD-opløsning i 27” og 32”. Den leverer ifølge Samsung en 99 procent sRGB-farveskala, så brugerne kan nyde endnu mere realistisk indhold.

S8 er i stand til lynhurtig 10 Gbps dataoverførsel gennem sin USB-C-port, mens S80UA specifikt tilbyder op til 90 W opladning.
S8 tilbyder også en række tilslutningsfunktioner, herunder USB 3.0 og en USB-hub, der giver forbedret brugervenlighed og alsidighed. Skærmen er flad og kantløs.

S7-serien i 27” og 32” har også UHD-opløsning, mens S6-serien i 34”, 32”, 27” og 24” har en QHD-skærm (2560 x 1440), men også PBP (Picture By Picture) og PIP (Picture In Picture)-funktioner, der giver brugere mulighed for at multitaske ubesværet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere