Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Den gode hacker må gå på pension

Angrebssimulationer vil afløse mennesker, dvs. hackere, når det handler om at sikkerhedsteste it-systemer, hævder it-firmas tænketank.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvordan tester man sikkerheden i en virksomheds it-system? En af de mere radikale metoder har været at sætte såkaldt gode hackere til at foretage en penetrationstest – altså forsøge at bryde ind i et system. Men nu er denne metoder forældet, proklamerer en tænketank, som it-sikkerhedsfirmaet Mimecast står bag. Den gode hacker skal pensioneres.

”Penetrationstesten har været et vigtigt værktøj til at vurdere virksomheders sårbarhed over for cybertrusler i mange år, men med den store udvikling i trusselsbilledet er der behov for mere tidssvarende test, og her ser vi angrebssimulation som den naturlige afløser,” siger Niels Frederiksen, der er Senior Sales Engineer i Mimecast.

Simulering med et enkelt klik

Antallet og variationen af sikkerhedsbrud er ifølge Mimecast konstant stigende, og derfor giver penetrationstesten ikke et retvisende billede af virksomhedens reelle sikkerhedsniveau. Afløseren bør værende løbende angrebssimulationer, hvor virksomheder med ét klik kan simulere tusindvis af angreb på tværs af platforme, lyder det fra selskabet (der selv udvikler denne type løsninger).

Teknologien simulerer de fleste trusler, som en virksomhed i dag kan blive ramt af og giver efterfølgende råd til, hvordan sikkerheden kan optimeres.

Denne type sikkerhedstest i dag bedre til at vurdere virksomhedens sikkerhedsniveau og til en lavere pris, vurderer Malcom Harkins, der er medlem af tænketanken og sikkerhedschef i det globale lydfirma Cymatic. Simulationerne er nemlig langt hen ad vejen billigere end penetrationstestene, fordi de kører mere automatisk og derfor kræver færre mandetimer, lyder forklaringen.

Så hvad skal en hacker nu tage sig til, hvis han fortryder sine kriminelle gerninger og vil gøre noget godt – måske programmere softwaren til angrebssimulationer?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere