Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny teknologi gør stjålne telefoner værdiløse

Et nyt sikkerhedssystem betyder, at stjålne mobiltelefoner nu kan spores og spærres, uanset hvor i verden de befinder sig. Det nye tiltag skal blandt andet beskytte Telias ansatte mod et stigende antal tyverier og røverier i butikkerne.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Telia blokerer nu omkring 500 telefoner, der er stjålet fra teleselskabets butikker og lagre i løbet af de seneste to år.

Telia har som det første teleselskab i Danmark taget et nyt våben i brug, der skal sikre selskabet og de ansatte mod at blive svindlet eller udsat for deciderede røverier fra kriminelle.

”Vi har som andre teleselskaber oplevet et stigende antal indbrud, tyverier og svindel – og enkelte gange har vi desværre også oplevet grove røverier i vores butikker. Det vil vi naturligvis gøre alt for at stoppe, og med det nye sikkerhedssystem kan vi enkelt og effektivt gøre stjålne telefoner værdiløse og dermed fjerne de kriminelles gevinst ved at stjæle telefoner hos os”, siger Henrik Kofod, teknologidirektør i Telia.

Hvis man som privatperson får stjålet sin mobiltelefon, er det ofte muligt at spore telefonen og blokere den via et standardprogram som Find My iPhone.

Sporer og blokerer stjålne mobiler to år tilbage

Med det nye software, Apple-DEP, kan Telias sikkerhedsafdeling blokere enhver iPhone – som pt. står for 90 % af de stjålne mobiltelefoner – alene ud fra telefonens IMEI-nummer. Det vil sige, at fabriksnye iPhones kan spores og spærres, uanset hvor de befinder sig, og hvem der har tilegnet sig dem. Mobiltelefonen vil vise en besked på displayet, hvor der står, at den er blokeret, samt et telefonnummer, man kan ringe til, såfremt man mener, at telefonen er spærret ved en fejl.

”I denne uge går vi i gang med at spore og spærre samtlige mobiltelefoner, der er stjålet fra vores butikker og lagre de seneste to år. Det drejer sig om cirka 500 telefoner. Herefter vil vi løbende lukke ned for telefoner, som bliver stjålet fra vores butikker. Systemet giver os desuden effektive muligheder i forhold til at blokere telefoner, der måtte være svindlet via eksempelvis identitetstyveri”, slutter Henrik Kofod.

Telia vil følge Apple-DEP-tiltaget op med tilsvarende sikkerhedssoftware for Android-telefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere