Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny pakketjeneste leverer dine onlinekøb samme dag - også i weekenden

Har du bestilt en vare på nettet kan du få den samme dag. Den svenske pakketjeneste Instabox rykker nu ind i Danmark.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Onlinehandel er vokset gevaldigt. Ikke kun på grund af corona. Selv før krisen var handel over nettet også i vækst. I 2019 købte danskerne varer for 146 mia. kroner på nettet – en omsætningsstigning på 13 % fra 2018. Det viser tal fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH).

Der er dog visse ulemper ved at shoppe på nettet. Ofte må man vente nogle dage inden man har sin vare i hænderne. Sådan er det ikke med Instabox. Tjenesten lover at 9 ud af 10 pakker leveres samme dag, hvis man bestiller inden kl 16.30. Det gælder også i weekenden.

Leveringen vil ske til pakkebokse i dagligvarebuikker, kiosker m.m.

”Det betyder i praksis, at du fx kan bestille en ny skjorte eller kjole om formiddagen og nå at hente den om eftermiddagen, inden du skal ud at spise eller i byen fredag aften. Og fordi vi har vores egne pakkebokse, behøver du ikke at stå i kø ved pakkeudleveringen,” fortæller Martin Nørtoft, der er General Manager for Instabox i Danmark.

Åbnede i går

Instabox åbnede officielt sin danske afdeling i går, og er i øjeblikket ved at opbygge sit netværk her i landet. I første omgang vil Instabox være tilgængelig i København. I løbet af året udvides til resten af Sjælland og Fyn, så 2,5 mio. danskere har adgang til logistiktjenesten inden årets udgang. I 2021 forventer man at dække hele landet.

Instabox har leveringsaftaler med blandt andet H&M, Ikea og Boozt. Vi håber at der snart kommer nogle eletronikbutikker på listen.

Over de seneste fem år har de tredoblet deres forretning i Sverige, og det er med en solid finansieringspulje på 270 millioner man nu kaster sig nu ind på det danske marked.

”Vi glæder os rigtigt meget til at åbne i Danmark, hvor den ekstra kapitaltilførsel gør det muligt at have en offensiv og langsigtet vækststrategi. Samtidig kan vi trække nogle af vores mere 50 samarbejdspartnere i Sverige med over sundet, så vi hurtigere kan udbygge vores distribution,” siger Alexis Priftis, der er CEO og medstifter af Instabox.

Sådan fungerer Instabox


  1. Man vælger Instabox, når man tjekker ud efter at have handlet online.

  2. Så modtager man en sms med et tracking-link og en pinkode.

  3. Derefter henter man pakken på et af Instabox’ udleveringssteder – uden at stå i kø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere