Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

PHP 8 er frigivet – her er de nye features

En ny version af scriptsproget PHP giver matematiske og grafiske operationer et boost.

Af Michell Cronberg, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Få år efter World Wide Web blev født, frigav dansk fødte Rasmus Lerdorf første version af et scriptsprog til brug i forbindelse med webudvikling. Han kaldte sproget for PHP (dengang forkortelse for Personal Home Page), og det har bidt sig fast i løbet af de sidste 25 år. Nu er version 8 af PHP blevet frigivet efter flere års udvikling, og der er tale om en kraftig opdatering med en del nye features.

En af de meget omtalte nye features er JIT-kompilering (Just In Time), som vil ændre måden, koden afvikles på. I tidligere versioner har der været tale om fortolkning af kode på runtime, men med JIT-kompilering bliver det muligt at foretage en ”ægte” kompilering af noget af koden og så benytte denne i stedet for den noget langsommere fortolker. Det vil dog næppe forøge performance væsentligt i standard PHP-webapplikationer, men vil give matematiske og grafiske operationer et boost.

En række nye funktioner

Selve PHP-sproget har ligeledes fået en masse nye features som vi kender fra andre moderne programmeringssprog. PHP kan således nu bryste sig med union types (samling af to eller flere typer), attributter (metadata til klasser), en ny form for switch-struktur kaldet match, en autogenerering af klasser ud fra en constructor-definition, en ny mixed type, navngivne argumenter på metoder og mange flere ting.

Ved installation af PHP 8 skal man være opmærksom på, at ældre kode ikke nødvendigvis kan afvikles. De fleste store forandringer er dog allerede markeret som forældet i PHP 7. Find dokumentation og den nye version på PHP-hjemmesiden.

PHP-sproget symboliseres ofte med en elefant tegnet af Vincent Poitier i 1998 – billedet foroven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere