Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sony WH-1000XM5: Suveræn på alle måder

Prisen er steget gevaldigt, men lydkvaliteten er til gengæld blevet betydeligt bedre og der er stadig ingen, der slår Sony på støjreduktion. WH-1000XM5 er derfor alle pengene værd.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hørebøfferne med det mundrette navn WH-1000XM er blevet en overraskende stor succes. Først og fremmest på grund af en utrolig støjreduktion som effektivt sluger al støj omkring dig, når du har hørebøfferne på. På lydkvalitet synes vi dog ikke tidligere modeller har ramt plet, men det gør den femte model i rækken, og derfor er der ikke så meget at betænke sig mere. Det skulle da lige være prisen, som er steget tusse sammenlignet med forgængeren.

Men prisen er faktisk berettiget, for med lyd af en klasse som den der er tale om her samt enestående støjreduktion og set af smarte features, der ikke ses mage til andre steder, ér det en gennemført pakke du får her. Der er ingen svagheder.

Komfortabelt og intelligent design

Designet har fået en lille overhaling. WH-1000XM5 er produceret med en vis mængde genbrugsmateriale fra bildele, et ganske sympatisk træk, og så har man lavet en lidt spøjs finte, så det ser ud som om hovedbøjlen sidder uden på ørekoppen. Det er ikke noget, der giver point hos os, men heller ikke noget, der for alvor trækker ned. Det er et fint og funktionelt design. Komfortabelt at bære og nemt at pakke ned.

Sony WH-1000XM5 fås i sort og sølv. Sony WH-1000XM5 fås i sort og sølv.

Musikken pauser, når du tager hovedtelefonerne af og starter den igen, når du tager dem på. En glimrende egenskab. De gør endda det samme, når du taler, hvis Chat-to-Speak er aktiveret og hvis du anvender Adaptive Sound, tilpasses lydtilstanden dine omgivelser, så ANC eksempelvis aktiveres, når du sætter dig i ind tog eller lignende.

Lyder fantastisk

Lydteknolologien har fået et løft. WH-1000XM5 spiller ikke perfekt ud af æsken. Sony har tilsyneladende en forestilling om at deres brugere nærer overdreven kærlighed til bas. Heldigvis er der rig mulighed for selv at tune lyden, og det betaler sig i den grad. Efter at have en rodet en smule med EQ’en, leverede WH-1000XM5 lyd i en liga af sin helt egen.

Der er enormt overskud i lydbilledet med rimelig luft til alle elementer samt en stram og veldefineret bund. Det er en fryd at lytte til, uanset musikgenre.

Der følger en bæreæske i stof med. Der følger en bæreæske i stof med.

Avancerede mikrofoner sikrer desuden, at hovedtelefonerne gør sin fortrinligt til telefonsamtaler.

Batteritiden er 30 timer, præcis som forgængeren. Her halter de efter mange konkurrenter.

Ikke desto mindre hører WH-1000XM5 til i den højeste klasse af trådløse hovedtelefoner, og selvom du kan få betydeligt lækrere design hos pristilsvarende B&O-modeller, finder du ikke bedre kombination af lyd, features og støjreduktion end her.

Samlet vurdering: 6/6 stjerner