Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Det talende betalingskort på vej – kan hjælpe blinde og svagtsynede

Det er ikke altid så nemt at klare betalinger med kort, når man er synshandicappet. Det kan et nyt ”talende” betalingskort måske afhjælpe.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis man har et synshandicap, er der mange forhindringer i dagligdagen. En af dem er betaling med betalingskort. Derfor har den internationale teknologi- og sikkerhedsvirksomhed Thales udviklet en løsning, der kan bidrage til at øge tilliden omkring pengeoverførsler i det daglige for blinde og svagsynede.

Det nye betalingskort kan via en smartphone-app fortælle om hele transaktionsprocessen, og hvor meget der skal overføres. Betalingskortet er certificeret af Visa og Mastercard, men det vides ikke, hvornår vi ser det herhjemme.

Sammen med app og mobiltelefon

For at anvende det nye betalingskort skal brugeren installere en app på sin smartphone, som på den måde bliver forbundet med kortet. Hvergang brugeren skal foretage en betaling, fortæller appen, hvad beløbet lyder på, inden brugeren indtaster sin kode for at godkende betalingen.

Betalingskortet registrerer det beløb, som skal betales fra salgsterminalen og kommunikerer det til appen via Bluetooth. Brugeren kan derefter høre beløbets størrelse på telefonens højttalere eller med hovedtelefoner.

Løsningen bliver snart sat i kommerciel brug af en række banker, der er overbevist om, at der er interesse for løsningen, oplyser Thales.

”I Thales ved vi, at innovation har potentialet til at løse en lang række udfordringer. Med støtte fra Handsome og med vores ekspertise i at udvikle sikre og brugervenlige betalingsløsninger tog vi en beslutning om at udvikle en løsning, der tackler nogle af de udfordringer, som blinde og svagsynede møder i deres dagligdag. Siden hen har det vist sig, at betalingsløsningen også er relevant i andre sammenhænge. Det er vi selvfølgelig glade for, og det er fantastisk at se, at vores ideer kan bidrage til at bygge mere bæredygtige og ansvarlige betalingsløsninger,” siger Bertrand Knopf, der er Vice President Banking and Payment Services i Thales.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere