Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan europæere selv få lov at reparere deres iPhones og Mac-computere

Apples tilbyder nu reparation via selvbetjening i otte europæiske lande, dog endnu ikke Danmark.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For et års tid siden åbnede Apple for at brugere selv kunne reparere deres iPhones med officielle reservedele. Dengang kun i USA. Nu udvides programmer dog yderligere, så brugere i otte europæiske lande fra i dag også har mulighed for at gøre brug af det.

Autoriserede dele

Ordningen giver kunder, der har erfaring med reparation af elektroniske enheder, mulighed for selv at foretage reparationer ved hjælp af de samme vejledninger, reservedele og værktøjer, som benyttes i Apple Stores og hos autoriserede Apple-serviceudbydere.

Mere end 200 individuelle reservedele og værktøjer samt reparationsvejledninger er tilgængelige.

“Vi tror på, at den bedste teknologi for vores kunder og for planeten er teknologi, som holder. Derfor designer vi vores produkter til at være holdbare, så de sjældent kræver vedligeholdelse eller reparation,” udtaler Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer. “Men når der er behov for reparation, ønsker vi, at kunderne skal have mange muligheder for sikker og pålidelig reparation. Derfor er vi virkelig spændte på lanceringen af reparation via selvbetjening i Europa, hvor vores kunder får direkte adgang til originale reservedele, værktøjer og vejledninger fra Apple.”

Alle originale Apple-reservedele er designet og udviklet specielt til de enkelte produkter, og de gennemgår, ifølge Apple, omfattende tests for at sikre bedst mulig kvalitet, sikkerhed og pålidelighed. Reservedelene er de samme – og til samme pris – som dem, Apples netværk af autoriserede reparationsudbydere har til rådighed. Kunderne kan sende udskiftede dele tilbage til Apple til istandsættelse og genanvendelse, og i mange tilfælde kan de derved få penge retur.

De Apple-værktøjer, kunderne har adgang til i Self Service Repair Store er skræddersyet til at opnå de bedst mulige reparationer af Apple-produkter, fortæller producenten. Desuden er de designet, så de tåler belastningen fra omfattende professionelle reparationsopgaver, hvor sikkerhed og pålidelighed er afgørende. Værktøjerne inkluderer blandt andet momentskruetrækkere, reparationsbakker, skærm- og batteripresser.

Ikke for alle

Apple tilbyder leje af værktøjskit for 59,95 euro, så kunder, der ikke ønsker at købe værktøj til en enkelt reparation, stadig har adgang til de professionelle reparationsværktøjer. Disse kits, som kan lejes i en uge, sendes gratis til kunderne.

Kunder, som ikke har erfaring med reparation af elektroniske enheder, opfordres til at besøge en professionel reparationsudbyder med certificerede teknikere, der bruger originale Apple-reservedele, da det ikke er en ukompliceret affære at reparere enhederne.

De europæiske lande hvor tjenesten nu er tilgængelig er Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere