Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Zoom skal være mere end videomøder – lancerer mail- og kalenderplatform

Zoom revolutionerede onlinemøder, men nu vil den amerikanske pioner også være en samlet platform for mail og kalender for private og virksomheder.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Coronapandemien gjorde Zoom til det nye stjerneskud på it-himmelen med en effektiv og enkel platform til videomøder. Men her skal det ikke stoppe, mener den amerikanske pioner tilsyneladende. Nu lanceres en mail- og kalenderfunktioner til både private og virksomheder, der blandt andet giver mulighed for at forbinde eksterne mailkonti direkte til Zooms egen platform.

De nye funktioner omfatter Zoom Mail Client og Zoom Calendar Client til privat brug samt Zoom Mail Service og Zoom Calendar Service til virksomhedsbrug. Meningen er at give brugerne et bedre samlet overblik over dagligdagen.

Sammen med eksisterende Zoom-funktioner

Nyhederne kan fungere i samspil med de eksisterende Zoom-funktioner Meetings, Phone, Whiteboard og Team Chat.

”Vi har udviklet vores nye mail- og kalenderfunktioner, så Zoom-brugere i privat såvel som professionelt regi får hverdagen til at hænge endnu bedre sammen,” siger Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux.

Også mailkonti fra eksterne udbydere

Konkret indebærer udvidelserne, at brugere får direkte adgang til eksisterende mailkonti fra eksterne udbydere i Zoom og kan rykke hurtigere og mere problemfrit fra én Zoom-funktion til en anden, for eksempel fra en mailkorrespondance til et videomøde, forklarer selskabet.

Desuden får brugerne fra 2023 også mulighed for at dele digitale whiteboards med hinanden direkte i appen under møder.

Nyt til virksomhedsbrug

Ud over klientudgaverne af de nye mail- og kalenderfunktioner udvider Zoom også med erhvervspendanterne Zoom Mail Service og Zoom Calendar Service til virksomhedsbrug.

Zoom Mail Service er tiltænkt små og mellemstore virksomheder uden dedikerede it-ressourcer med øget behov for kryptering som for eksempel advokatfirmaer eller andre virksomheder, der deler fortrolige oplysninger internt.

I den forbindelse tilbyder Zoom Mail Service end-to-end-kryptering (E2EE) i mails sendt direkte mellem aktive Zoom Mail Service-brugere samt udløbende mails til eksterne modtagere, som indeholder links med begrænset adgang, oplyser Zoom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere