Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Bowers & Wilkins Px8: Lyder fantastisk, men prisen er svær at forsvare

Designet er ren luksus og på lydkvalitet blæser Px8 konkurrenterne af banen, men der er desværre er der for megen middelmådighed i resten af headsettet til at forsvare den høje pris.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I sommers kom efterfølgeren til den ikoniske Px7. Kort tid efter så Px8 dagens lys. Med denne model går Bowers Wilkins en klasse op, sammelignet med deres tidligere topmodel.

Smukt kvalitetsdesign

Det er først og fremmest på design, lyd og ikke mindst pris at der er sket et spring. Designet minder i hovedtræk om Px7 med sine ovale ørekopper, men forskellene er tydelige, når man står med hørebøfferne i hænderne.

Der er anvendt luksusmaterialer. Nappa-læder på puder og bøjle og aluminium i resten af konstruktionen. Det giver en anden kvalitetsfornemmelse, sammenlignet med Px7 S2s plastik. Der er god respons i de fysiske kontrolknapper som er et herligt alternativ til de utilregnelige touchflader, som præger de fleste af tidens hovedtelefoner.

Enestående klarhed

De er forbundet til den samme Music-app som Px7 og de fleste af B&Ws nyere højttalere. Det en fin platform til lyd-indstillinger, opdateringer og ikke mindst musik.

Flere musiktjenester, med særlig vægt på hi-res-tjenester som TiDAL, Qobuz m.fl., er integreret  Takket være nye codec er Px8 er i stand til at streame musik i den høje kvalitet man kan tilgå på disse tjenester, og et hi-res-streaming er da så absolut også værd at overveje som akkompagnement til hovedtelefonerne.

Så vil du få maksimal udbytte af investeringen. For når musikken spiller og lydkilden er af højeste klasse, er det lige før Px8 er den høje pris værd.

Der er en stramhed i gengivelsen, som man ikke finder hos konkurrenter fra eksempelvis Sony, Sennheiser og Bose. Detaljerne står med eksceptionel klarhed, såvel i bunden som i top og mellemtone.

Lydbilledet bliver aldrig overfyldt selvom der er gang i mange instrumenter. Der er plads til det hele. Men kan føle klangen af ethvert trommeslag og detaljerne i en guitar fornemmes på forrygende vis.

I sin lyd-profil lægger de tæt op ad Px7 S2. Lydspecifikationerne er da også langt henad vejen de samme, men der ér en hørbar forskel, og den skyldes især opgraderede membraner, som bidrager til den finere timing og detaljering. Sammenlignet med de rigtig glimrende Momentum 4, Sennheisers seneste topmodel indenfor kategorien, er Px8 et pænt skridt foran, især når man lytter på bunden, som er skåret væsentligt finere.

Når ikke helt i mål

Så langt så godt. På design, kontrol og lydkvalitet er Px8 grad bestået.

I resten af sine egenskaber er oplevelsen mere middelmådig. Støjreduktionen er fin, men ikke på niveau med de bedste konkurrenter og farver lyden en anelse. Nærhedssensorerne, som skal slukke og tænde musikken, når man tager hovedtelefonerne af og på, er lettere upålidelige og pauser fra tid til anden musikken blot ved små berøringer. Opkaldskvaliteten er heller ikke imponernede. Du kan fint høre hvad der bliver sagt i den anden ende, og skal nok få gennemført dit opkald uden større forstyrrelser, men der findes konkurrenter til den halve pris, der klarer det bedre. Med 30 timers musik på en opladning er batterilevetiden heller ikke i nærheden af de mest udholdende konkurrenter, som klarer op til det dobbelte.

Det er først og fremmest for lyden og designet du skal overveje Px8. På de to parametre leverer hovedtelefonerne så høj klasse, at de er tæt på at være prisen værd, men det er svært helt at forsvare så stor en investering, når du kan få fremragende headsets som eksempelvis Sennheiser Momentum 4 Wireless og Sony WM-1000X5 til den halve pris.

Pris: 5.199 kroner

Bedømmelse

Kvalitetsindtryk: 6/6
Brugervenlighed: 5/6
Funktionalitet: 4/6
Ydelse: 6/6
Samlet: 5/6