Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Samsung- og LG-mobiler har været åbne for malware-apps i månedsvis

Et læk af sikkerhedsnøgler til Androids app-platform har gjort det muligt at lægge malware-apps ind på mobiltelefoner og andre Android-enheder siden maj.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det sker fra tid til anden, at man bekræftes i, at Android-platformen er den sikkerhedsmæssigt svageste af de to dominerende mobilplatforme. En ny svaghed har nu ramt Android, og den kan potentielt bringe Android-telefoner fra Samsung og LG i fare. Det skriver mediet 9to5google.

Kort fortalt er svagheden opstået, fordi Android-OEM'er har fået lækket de nøgler, de bruger til at verificere med. Nøglen er dokumentationen for, at den version af Android, som kører på en enhed, er korrekt og godkendt. Nøglen bruges også til at godkende de enkelte apps.

Malware på mobiltelefonen

På grund af lækket kan en hacker verificere apps som værende godkendte, uden at ejeren af Android-enheden opdager sikkerhedsbruddet. I princippet vil man på den måde kunne placere en masse malware-apps på for eksempel en mobiltelefon.

Ifølge mediet er nøgler fra Samsung, LG, Mediatek, Szroco (Walmarts-tablets) og Revoview lækket.

Der er ikke tale om nogen ny svaghed. Den blev rapporteret af Google i maj, og der skulle allerede være taget forholdsregler for at minimere effekten, anfører Google. Men ifølge 9to5google er de sårbare nøgler set i enheder fra Samsung de seneste dage, og nogle konkrete malware-eksempler blev skannet af VirusTotal så tidligt som i 2016.

Ejere af Android-enheder beskytter sig bedst mod svagheden ved hele tiden at holde enhedens firmware opdateret og ved ikke at sideloade apps (hente apps uden for godkendte app-stores), lyder anbefalingen fra 9to5google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere