Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Samsung- og LG-mobiler har været åbne for malware-apps i månedsvis

Et læk af sikkerhedsnøgler til Androids app-platform har gjort det muligt at lægge malware-apps ind på mobiltelefoner og andre Android-enheder siden maj.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det sker fra tid til anden, at man bekræftes i, at Android-platformen er den sikkerhedsmæssigt svageste af de to dominerende mobilplatforme. En ny svaghed har nu ramt Android, og den kan potentielt bringe Android-telefoner fra Samsung og LG i fare. Det skriver mediet 9to5google.

Kort fortalt er svagheden opstået, fordi Android-OEM'er har fået lækket de nøgler, de bruger til at verificere med. Nøglen er dokumentationen for, at den version af Android, som kører på en enhed, er korrekt og godkendt. Nøglen bruges også til at godkende de enkelte apps.

Malware på mobiltelefonen

På grund af lækket kan en hacker verificere apps som værende godkendte, uden at ejeren af Android-enheden opdager sikkerhedsbruddet. I princippet vil man på den måde kunne placere en masse malware-apps på for eksempel en mobiltelefon.

Ifølge mediet er nøgler fra Samsung, LG, Mediatek, Szroco (Walmarts-tablets) og Revoview lækket.

Der er ikke tale om nogen ny svaghed. Den blev rapporteret af Google i maj, og der skulle allerede være taget forholdsregler for at minimere effekten, anfører Google. Men ifølge 9to5google er de sårbare nøgler set i enheder fra Samsung de seneste dage, og nogle konkrete malware-eksempler blev skannet af VirusTotal så tidligt som i 2016.

Ejere af Android-enheder beskytter sig bedst mod svagheden ved hele tiden at holde enhedens firmware opdateret og ved ikke at sideloade apps (hente apps uden for godkendte app-stores), lyder anbefalingen fra 9to5google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere