Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny rack-NAS med både ssd og hdd – plus en potent processor

Virksomheder med store databehov kan godt kaste et blik på denne nye, hybride NAS fra Qnap, som fås i fire udgaver med forskellige lagerkapacitet.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Trods tidens cloud-trend foretrækker mange virksomheder stadig at have en solid lagerløsning inden for egne vægge. NAS'er til formålet fås i mange konfigurationer og størrelser, men for de fleste større virksomheder er det mest praktisk og pladsbesparende at benytte en NAS til rackmontering som denne nye serie fra Qnap.

Qnap TS-hx87XU-RP, der er designet til store arbejdsbelastninger i virksomheder, har solid computerkraft fra en Intel Xeon E-processor og op til 128 GB DDR4 ECC-hukommelse, så den kan klare kravene fra multitasking og beskyttelse af redundante strømforsyninger.

Både hdd og ssd

Et plus ved den nye serie er, at NAS'erne kan udstyres med både traditionelle harddiske og med de hurtige ssd'er. Det gør serien fleksibel i forhold til forskellige hastighedskrav.

De indbyggede 10GBASE-T og 2,5 GbE netværksporte klarer båndbreddekrævende opgaver som virtualisering, store filoverførsler og realtidsapplikationer. Der er hurtige PCIe Gen 4-slots til udvidelse af den grundlæggende NAS-funktionalitet, for eksempel tilføjelse af yderligere 10/25 GbE-netværksinterfacekort, QM2-kort til at tilføje M.2-ssd'er og 2,5 GbE/10 GbE porte, Fibre Channel-kort til SAN-lagring og lagrings-udvidelseskort til at tilslutte Qnap-udvidelseskabinetter.

TS-hx87XU-RP-serien kan parres med Qnaps administrerede og ikke-administrerede 10 GbE/2,5 GbE-switches, så man kan opbygge skalerbare netværksmiljøer på en nem måde.

Fire versioner med forskellig kapacitet

Serien fås i fire versioner med op til 30 diskpladser, heraf fem eller seks ssd-båse. Valget af model afhænger af behovet for lagerkapacitet. De fire rack-modeller fås som henholdsvis 1U, 2U, 3U og 4U.

"I og med de faldende ssd-priser er brugen af ssd'er eller hybridlagring i it-infrastrukturen blevet meget udbredt. TS-hx87XU-RP-serien omfatter modeller med forskellig lagerkapacitet til organisationer i alle størrelser og opfylder deres krav til ydeevne og omkostningseffektivitet," siger Jason Hsu, product manager hos QNAP og tilføjer:

"Med fleksibel PCIe Gen 4-udvidelse kan TS-hx87XU-RP-serien konfigureres yderligere til at opfylde behovene for udvidede applikationer med blandet brug og dataoverførselsbehov."

Det medfølgende App Center indeholder forskellige apps, der kan installeres on-demand for at udvide NAS'ernes applikationspotentiale yderligere; for eksempel er der mulighed for hosting af virtuelle maskiner og containere, understøttelse af VMware/Hyper-V VM-backup og Google Workspace/Microsoft 365-backup, forenkling af lokale/fjern-/cloud-backups, oprettelse af S3-kompatible objektlagre med mere – ifølge Qnap.

Her er et samlet overblik over specifikationerne for de fire modeller i NAS-serien.

 


TS-h987XU-RP TS-h1887XU-RP TS-h2287XU-RP TS-h3087XU-RP
Formfaktor 1U-rack 2U-rack 3U-rack 4U-rack
Cpu Intel Xeon E-2334
(4 kerner, 8 tråde, op til 4,8 GHz)
Intel Xeon E-2336
(6 kerner, 12 tråde, op til 4,8 GHz)
Intel Xeon E-2378
(8 kerner, 16 tråde, op til 4,8 GHz)
Ram 16 GB DDR4 ECC
(1 × 16 GB)
16/32 GB DDR4 ECC
(1/2 × 16 GB)
32/64 GB DDR4 ECC
(2/4 × 16 GB)
64 GB DDR4 ECC
(4 × 16 GB)
Maks. ram 128 GB (4 x 32 GB)
Hdd-pladser 4 × 3.5” SATA 12 × 3.5” SATA 16 × 3.5” SATA 24 × 3.5” SATA
Ssd-slots 5 × 2,5” U.2/U.3 NVMe PCIe Gen 4 x4/SATA 6 × 2,5” U.2/U.3 NVMe PCIe Gen 4 x4/SATA
Lan

 

2 × 10GBASE-T
2 × 2.5 GbE RJ45
Udvidelser 1 × PCIe Gen 4 x8 1 × PCIe Gen 4 x8
2 × PCIe Gen 4 x4
Tilslutninger 4 × USB 3.2 Gen 2 5V/1A 10Gbps (Type-A)
Psu 2 × 250 W 2 x 550 W 2 x 800 W
Garanti 3 år (kan udvides til 5 år)

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere