Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Smart Tank 7605: Driftsbillig blæksprutte til storfamilien

Du kan printe løs i årevis før du skal skifte blæk i HP Smart Tank 7605. Printeren er nemlig forsynet med blæktanke, som gør den billigere og mere miljøvenlig i drift. Indkøbsprisen er dog pebret, så du skal have et betydeligt printbehov for at den giver mening.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er fristende at købe en billig printer. Problemet er, at den ofte ender med at blive dyr i drift. Typisk anvendes små og dyre blækpatroner, der skal skiftes konstant og pludselig har du brugt en formue.

Med Smart Tank er tingene vendt på hovedet. Den koster en del i indkøb, til gengæld behøver du ikke bekymre dig om at købe blæk i flere år. I stedet for klassiske blækpatroner er den konstrueret med store tanke, der fyldes op med blæk fra flasker. Flaskerne til den første påfyldning følger med. Fra start er du således sikret stakkevis af udskrifter uden at skulle gøre yderligere - andet end selvsagt at fylde papir på engang imellem.

HP lover op til 12.000 sider sort/hvid-print eller 8000 sider farver. Om det holder nåede vi ikke at teste os frem til (og et sådant papirspild havde heller ikke været miljøforsvarligt), men efter at have printet godt igennem af både tekst og farveprints, var indhugget i blækbeholdningen minimalt, så angivelsen er næppe helt hen i vejret.

Pæne prints

Det er så absolut herligt at have den tryghed, at printeren står klar til at printe, når behovet opstår. Det kan være nødvendigt at køre et enkelt print igennem for at varme den op og få printhovedet på gled igen, hvis den har stået stille et stykke tid, men så kører den ganske fint derefter.

Udskrifterne er pæne. Tekstudskrifter står jævnt og skarpt, mens farveprints har en god balance i nuancerne. Det er ikke en decideret fotoprinter. Du æder fotopapir uden problemer og resultaterne bliver ganske nydelige, men er foto din topprioritet er pengene givet bedre ud et andet sted.

Den forsøger nu heller ikke at give sig ud for en farveprinter. Den er skabt til at være en allround-maskine, der dækker familiens behov for pakkesedler, billetter, dokumenter, farvelægningsmodeller, skoleopgaver m.m. Den rolle udfylder den upåklageligt. Den scanner også udmærket og som kopimaskine gør den ligeledes et fornuftigt job. Faxe kan den endda også. Kapaciteten er 250 almindelige stykke papir i bakken, og der er mulighed for dobbeltsidede prints, som lander i udbakken, hvor der er plads til 100 ark.

For den storprintende familie

HP Smart Tank 7605 er nydelig i sit minimalistiske hvide og sorte design, om end en bastant sag som fylder en del på skrivebordet. Betjeningen er henlagt til toppen af maskinen, hvor den udføres via en sort/hvid touchskærm. En anelse fnidret, men du kommer heldigvis heller ikke til at bruge den meget. Så snart printeren er på nettet - og det er den nemt, takket været en dedikeret knap - så styres alt fra computer og smartphone. Her er tingene er helt up-to-date med moderne, brugervenlige apps, der gør det nemt at udskrive, finde skabeloner og meget andet.

Har man den stående lige ved siden af sin pc, kan man overveje at bruge den kablede USB-forbindelse i stedet.

HP Smart Tank 7605 er en særdeles en driftsikker blæksprutte af en printer, der kan være økonomisk fornuftig for den storprintende familie eller den lille enmandsvirksomhed. Den er dog ikke billig så man skal gøre sig klart om man har et stort nok printbehov til at investeringen giver mening.

Pris: 3.699 kroner

Bedømmelse:

Kvalitetsindtryk: 4/6
Brugervenlighed: 5/6
Funktionalitet: 5/6
Ydelse: 5/6
Pris: 4/6
Samlet: 5/6
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere