Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Windows 11 får snart en vpn-indikator i proceslinjen

Det kan være rart at vide, om man er på en vpn-linje på nettet eller ej. Snart vil du formentlig kunne kontrollere det ganske nemt. For Windows vil hjælpe dig.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det ser ud til, at Windows 11 snart får en vpn-indikator, et ikon, som placeres i proceslinjen ved Systembakken. Det vil mange nok synes, er en ganske god idé.

For som bekendt kan du gå på nettet anonymt, hvis du gør det igennem en vpn-forbindelse, der krypterer data og dermed også skjuler din computers ip-adresse. Men hvis vpn-forbindelsen af en eller anden grund brydes, så er du pludselig ikke anonym længere. Og måske den at vide det.

Fundet i Windows-build

Ifølge mediet Bleepingcomputer blev den nye funktion fundet af Twitter-brugeren PhantomOcean3 i et udviklingsbuild med nummeret 25247. Når den slags nye funktioner dukker op i et af Microsofts builds, plejer det at betyde, at de også vil være at finde i den officielle Windows efter et stykke tid. Hvor hurtigt det går, ved vi ikke i skrivende stund. Det hænder også, at nye funktioner dukker op på nogle sprog før andre – eller bliver skrottet.

PhantomOcean3 har på Twitter løftet sløret for den nye vpn-indikator. Til venstre er den tilsluttet.

Ifølge Bleepingcomputer er der dog den begrænsning i ikonet, at visningen kun fungerer sammen med den indbyggede Windows 11-vpn-klient, som du finder under Indstillinger > Netværk og internet > VPN.

Hvis du allerede nu vil teste den nye vpn-indikator, skal du tilmelde dig Microsofts Windows Insider-program og installere det aktuelle build.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere