Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Windows 11 får snart en vpn-indikator i proceslinjen

Det kan være rart at vide, om man er på en vpn-linje på nettet eller ej. Snart vil du formentlig kunne kontrollere det ganske nemt. For Windows vil hjælpe dig.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det ser ud til, at Windows 11 snart får en vpn-indikator, et ikon, som placeres i proceslinjen ved Systembakken. Det vil mange nok synes, er en ganske god idé.

For som bekendt kan du gå på nettet anonymt, hvis du gør det igennem en vpn-forbindelse, der krypterer data og dermed også skjuler din computers ip-adresse. Men hvis vpn-forbindelsen af en eller anden grund brydes, så er du pludselig ikke anonym længere. Og måske den at vide det.

Fundet i Windows-build

Ifølge mediet Bleepingcomputer blev den nye funktion fundet af Twitter-brugeren PhantomOcean3 i et udviklingsbuild med nummeret 25247. Når den slags nye funktioner dukker op i et af Microsofts builds, plejer det at betyde, at de også vil være at finde i den officielle Windows efter et stykke tid. Hvor hurtigt det går, ved vi ikke i skrivende stund. Det hænder også, at nye funktioner dukker op på nogle sprog før andre – eller bliver skrottet.

PhantomOcean3 har på Twitter løftet sløret for den nye vpn-indikator. Til venstre er den tilsluttet.

Ifølge Bleepingcomputer er der dog den begrænsning i ikonet, at visningen kun fungerer sammen med den indbyggede Windows 11-vpn-klient, som du finder under Indstillinger > Netværk og internet > VPN.

Hvis du allerede nu vil teste den nye vpn-indikator, skal du tilmelde dig Microsofts Windows Insider-program og installere det aktuelle build.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere