Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Logitech Brio 500: Smart webkamera til stærk pris

Logitech Brio 500 er et veldesignet webkamera, som er utrolig nemt at styre, sætter dig automatisk i centrum og sælges til overkommelig pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Logitech Brio 500 er et veldesignet webkamera, som er utrolig nemt at styre, sætter dig automatisk i centrum og sælges til overkommelig pris


De fleste med en ældre bærbar har nok i løbet af de seneste år med nedlukninger og masser af videomøder indset at det indbyggede webkamera ikke duer til det helt store.


En opgradering kan i den grad betale sig, og med et kamera som Brio 500, er det heldigvis ret let at forbedre oplevelsen. En lille plastiskklips skal blot sættes i toppen af skærmen og på den kan du montere  det cylinderformede kamera med en smart magnetmekanisme, der gør at det kan rotere 360 grader. Det er også muligt at tilte kameraet så meget så det filmer lodret nedad. Ved at aktivere Show Mode kan kameraet i denne tilstand tilpasse billedet, så skitser og lignende vender korrekt. Ved et rulle i siden af kameraet kan man desuden trække et plastikdække for, så man forhindrer det i at filme, hvis man vil sikre sit privatliv.

Brio 500 er enormt let og fylder ikke mere end at det er nemt kan være i tasken. Det er skabt i bæredygtige materialer. Største parten er genanvendt plast, hvilket gør kameraet CO2-neutralt.

Brugervenlig software

Kameraet kan også være en glimrende løsning, hvis du arbejder ved en stationær skærm, De har sjældent et indbygget kamera.

Slut kameraet i computerens USB C-port og så er det sådan set klar til brug. Det kan dog anbefales at hente det tilhørende LogiTune-program, som giver adgang til kameraets indstillinger.

Det er brugervenligt i en grad, man sjældent oplever. Alle indstillinger giver sig selv og hvis der skulle være tvivl, er der et lille info-ikon til forklaring.

Altid i centrum

I programmet er det blandet andet muligt at vælge hvor bred vidden på billedet skal være. Op til 90 grader er muligt. Du kan også justere vinklingen, zoome ind og foretage diverse justeringer af billedgengivelse samt anvende filtre mm.

Alternativt kan du sætte det hele på auto og aktivere RightSight (som lige nu er i beta). Så vælger kameraet automatisk de rette indstillinger og justere billedrammen, så du er altid er midt i og i en passende afstand, selvom du flytter dig lidt rundt.

Det er ret smart og en funktion man typisk kun ser på lidt dyrere webkameraer. Dog er kameraet ikke altid helt skarp i at ramme den rette hvidbalance. Farverne kan også blive lidt hidsige, især hvis du bruger HDR og autoeksponering. Det kan godt betale sig at rode lidt med indstillinger selv, hvis man vil være sikker på den optimale gengivelse.

Kameraet filmer i Full HD-opløsning og 30 frames pr sekund (alternativt HD og 60 fps), og der er også indbyggede mikrofoner med støjreduktion, så man har alt, der skal bruges til videomøder. Kvaliteten af både billede og lyd fås bedre, men så er vi også oppe i højere prislag.

Til en pris op 999 kroner er der tale om et rigtig fornuftig kamera, der udgør et stærkt redskab til videomøder, uden at rippe kontoen.

Pris: 999 kroner