Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Streaming: Endelig nyt fra verdens mest koleriske landmand

I den længe ventede sæson 2 af svært underholdende Clarkson’s Farm er der flere fortællinger om den britiske TV-værts genvordigheder med snotdumme får, rådden økonomi og et genstridigt byråd.

Skal man udarbejde en liste over nyere tids mest hidsige TV-personligheder, vil britiske Jeremy Clarkson være selvskreven til en solid placering i top fem.

Han var gennem mere end tyve år indpisker i bl.a. BBC’s Top Gear, hvor temperamentet primært gik ud over koreanske familiebiler samt de mere besindige medværter James May og Richard Hammond.

I dag holder triumviratet til hos Amazon Prime, og deres The Grand Tour er da også er fin nok, hvis man kan lide kubik. Men opskriften er efterhånden også ved at være lidt slidt.

Til gengæld Clarkson overraskende god i en radikalt anderledes rolle – nemlig som hovedperson i den knapt så højtprofilerede Clarkson’s Farm, der holder til på samme tjeneste.

Første sæson havde premiere i 2021, og i begyndelsen af februar 2023 ser anden sæson endelig dagens lys.

Serien fortæller i svært underholdende semidokumentarisk stil om Jeremy Clarksons genvordigheder som landmand, efter han for få år siden overtog driften af sin midtengelske gård, der indtil da havde været forpagtet ud.

Han lægger bl.a. ud med at konstatere, at bedriften har brug for en ny traktor og erhverver dernæst den største, han kan lægge hænderne på – naturligvis en Lamborghini. Men må erkende, at det er lidt sværere at tøjle et stykke højteknologisk landbrugsmateriel end en sportsvogn, der bare skal kunne køre rigtig stærkt.

Tvivlsomt held med fåreavl

Clarkson forsøger også sit tvivlsomme held med bl.a. fåreavl, landbrugsøkonomi og med at pløje nogenlunde lige. Alt sammen til stor frustration for sig selv, for sin revisor og for den stadig mere desillusionerede og hovedrystende lokale medhjælper Kaleb.

I anden sæson vil han angiveligt også prøve at åbne en restaurant, hvilket er nemmere sagt end gjort, når man også skal have det genstridige lokale byråd med på ideen.

Hvis man synes, at det alt sammen lyder lige lovlig kedsommeligt, så tager man omtrent lige så meget fejl, som hvis man tror at det nytter noget at hidse sig op overfor en flok får.

Tværtimod er Clarkson’s Farm ganske enkelt rasende godt TV, der – i hvert fald fra tid til anden – viser den ellers så letantændelige vært fra en noget anden side, end man er vant til at se ham. Undertiden er det endda decideret rørende.

Det var gennem længere tid usikkert, om der ville komme mere end bare en enkelt sæson med fortællinger fra den gode gård Diddly Squat, men ud over den kommende sæson to er en tredje sæson også bekræftet på vej.

Der ligger ikke en trailer klar på sæson 2 endnu, men man kan se traileren til sæson 1 her.

Titel: Clarkson’s Farm / Sæson 1 kan ses på Amazon Prime – sæson 2 har premiere 10. februar