Artikel top billede

Bog: Her er hjælpen til den nye leder - for det er ikke let

Det er ikke let at være leder - og især nye ledere kan have brug for en hånd. Det vil ny bog rette op på.

Det er ikke nemt at være enlig mor, postbud eller vinduespudser. Det fortalte Dan Turell i den ikoniske ”For meget, mand” i 1991.

Men det er tilsyneladende heller ikke nemt at være leder, og slet ikke ny leder i det offentlige når følgeskab, trivsel, motivation, mening og retning skal etableres og balanceres.

Heldigvis er der hjælp at hente i den nye bog ”Ny leder? Centrale temaer og overvejelser om lederskab” af Kirsten Baggesgaard, Seeberg, Henning de Haas, Randi Juul-Olsen, Hanne Møller, Troels Møller og Jesper Wass Hansen (red.).

Bogen der udkommer 3. maj kommer over de 220 sider omkring det, der særligt overrasker lederne, når de starter lederrollen – herunder hvor meget den administrative del og driften fylder i ledelsesopgaven.

Samtidig kommer forfatterne omkring oplevelsen af, at ensomhed i ledelse fylder meget.

Bogens temaer er underbygget af resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse samt efterfølgende fokusgruppeinterview i Aarhus Kommune i starten af 2022 blandt nye og erfarne mellemledere samt medarbejdere med ledelseslignende ansvar, der indenfor de seneste tre år har været i gang med en lederuddannelse.

Ifølge forlaget henvender bogen sig især til ledere i den offentlige sektor, men er også generel i sin tilgang.

Målgruppen er overvejende personer, som overvejer en lederkarriere, som har besluttet sig for at blive leder, eller som er startet i deres første lederrolle.

Men andre interesserede, ikke mindst de nye lederes chefer, er meget velkomne til at læse med.

Bogen udkommer 3. maj på forlaget Content Publishing.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere