Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Logpoint henter ny CFO / Consid sikrer millionaftale med Øresundsbro Konsortiet / Hacket X-konto skyld i NFT-tyveri til millioner

Logpoint henter ny CFO / Consid sikrer millionaftale med Øresundsbro Konsortiet / Hacket X-konto skyld i NFT-tyveri til millioner

Godmorgen venner

Det er i dag mandag, datoen siger 11. september, og efter en weekend med sol, varme og nyhedstørke, er det denne morgen Qëndrim Fazliu, der sidder klar bag tasterne og leverer dagens første og dugfriske nyheder.

God fornøjelse og læselyst!

Logpoint henter ny CFO

Det danske it-sikkerhedsselskab Logpoint har hentet ​​Michael Haldbo ind som ny chief financial officer (CFO).

Den nye CFO får ansvaret for at føre virksomheden gennem næste skridt i virksomhedens rejse på at blive en større spiller på den europæisk cybersikkerhedsscene og kommer til at referere Jesper Zerlang, der sidder som CEO i Logpoint.

Det skriver Logpoint i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for, at Michael tilslutter sig Logpoint-teamet, mens vi vokser ud over opstartsfasen og ind i en etableret cybersikkerhedsvirksomhed. Michael har omfattende erfaring med at lede transformationprojekter og fusioner og opkøb," siger Jesper Zerlang.

Michael Haldbo har 20 års erfaring inden for økonomisk planlægning, analyse og strategiudførelse og har tidligere været CFO hos Signicat, der er Europas førende udbyder af digitale identitetsløsninger. Haldbo har også haft finansielle ledelsesroller i andre virksomheder inden for it- og betalingssektoren, herunder Nets og Unwire.

Logpoint blev i begyndelsen af marts måned overtaget af den svenske kapitalfond Summa Equity.

Consid sikrer millionaftale med Øresundsbro Konsortiet

Det svenske konsulenthus Consid har vundet et udbud med Øresundsbro Konsortiet til en værdi af 120 millioner svenske kroner, svarende til 75 millioner danske kroner.

Aftalen med Øresundsbro Konsortiet omfatter indkøb af it-konsulenter samt it-projektledelse, og vil primært blive administreret af Consids svenske afdeling i de næste fire år, dog med mulighed for leverancer fra Danmark.

Det oplyser Consid i en pressemeddelelse.

"For os føles det godt at have en opgave, der kan omfatte både Consid i Sverige og Consid i Danmark. Øresundsbro konsortiet og broen er symboler på det svenske og danske samarbejde, så lad det fortsætte med at være sådan," lyder det i meddelelsen fra Peter Hellgren, som er CEO og grundlægger af Consid.

Consid har 27 ansatte på sit kontor i København.

Hacket X-konto skyld i NFT-tyveri til millioner

NFT'er til en værdi af 4,8 millioner er blevet stjålet fra flere X-(tidligere Twitter) brugeres wallets, efter de trykkede på et link, som var blevet lagt ud på Vitalik Buterins X-profil.

Vitalik Buterin er grundlæggeren af den næststørste digitale valuta Ethereum, men det var ikke ham, der havde lagt linket ud. Det havde cyberkriminelle, der havde hacket sig ind på hans profil.

Det skriver Cointelegraph.

I opslaget på det sociale medie lyder det, at man kan få gratis NFT'er, hvis man trykker sig ind på linket. Det har dog vist sig, at linket er et såkaldt phishing-opslag, og de af Vitaliks følgere, der har trykket på linket, har får stjålet NFT'er, de har haft i deres wallet, lyder det.

Buterin advarede efterfølgende om det ondsindede opslag, men skaden var allerede sket, og flere af Ethereum-grundlæggerens følger havde mistet NFT'er til en værdi af 690.000 dollar - svarende til 4,7 millioner kroner.

Princh opnår "guldstandarden" inden for informationssikkerhed

Print- og betalingsplatform Princh er det første softwarefirma i branchen, som er blevet tildelt en ISO 27001:2022-certificering.

Certificeringen kommer på et tidspunkt, hvor der er stigende krav til myndigheder og organisationer om at minimere risikoen for hackerangreb eller datalæk.

Samtidig er ISO 27001 den såkaldte "guldstandard" inden for informationssikkerhed.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet.

"Vores kunder forventer det højeste service- og sikkerhedsniveau, og i en tid hvor informationssikkerhed er alfa og omega, understreger vi vores dedikation til sikkerhed med denne certificering," siger Jonas Mikkelsen, Compliance Lead hos Princh.

Princh blev grundlagt i 2015 af Hans Hansen, Thomas Ommen og Morten Larsson og tilbyder print-, kopi-, scan- og betalingsløsning til det offentlige rum.