Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

AWS har taget velkendt forbruger-produkt og skabt en helt ny pc

Det er et for mange ganske velkendt Amazon-produkt, der nu er blevet forvandlet til en ny stationær computer.

Amazon Web Services har netop lanceret en ny kompakt stationær computer.

Der er tale om en tynd klient, der bruges til at tilgå cloud-baserede virtuelle desktops.

AWS kalder computeren for Amazon WorkSpaces Thin Client, og denne type computer bruges på samme måde, som en traditionel pc.

Dog med den forskel, at brugernes desktops ligger i et af Amazons datacentre og bliver tilgået via et netværk, og derfor har computeren behov for mindre regnekraft og lagerplads.

Den nye computer er således blot udstyret med 16 gigabyte lagerplads, to gigabyte hukommelse og en otte kerner processor på 2,2 ghz.

"Kunderne har gjort os opmærksom på, at de savnede en billigere enhed, som kunne bruges i miljøer som call-centre eller betalingsbehandling," sagde Melissa Stein, der direktør for produkter og slut-brugere hos Amazon ifølge en pressemeddelelse.

Bygger på velkendt tv-boks

Den nye AWS-computer er baseret på et relativt velkendt produkt. For det er Amazons tv-boks, Fire TV Cube, som har forvandlet til en ny stationær computer.

AWS oplyser, at det er første gang, at selskabet har taget en af moderselskabets forbrugerenheder og brugt det til bygge et kundevendt hardware-produkt.

"Vi undersøgte forskellige muligheder og fandt ud af, at den hardware, vi brugte til Amazon Fire TV Cube, indeholdte alle de ressourcer, kunderne havde brug for at få adgang til deres cloud-baserede virtuelle desktops,” siger Melissa Stein ifølge meddelelsen fra Amazon.