Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tiktok investerer milliarder og overtager datacenter i Norge / Norlys reducerer oplæringstid via kunstig intelligens / WhatsApp introducerer ny sikkerheds-funktion

Tiktok investerer milliarder og overtager datacenter i Norge. Norlys reducerer oplæringstid via kunstig intelligens. WhatsApp introducerer ny sikkerheds-funktion. T-systems ansætter ny salgschef. Dkcerts chef Henrik Larsen går på pension, og så er det i dag 15 år siden, at Stein Bagger blev sigtet for bedrageri i forbindelse med IT Factorys kollaps.

Godmorgen venner

Det er i dag mandag 4. december, og flere steder i landet har sneen hobet sig op i weekendens løb.

Denne morgen er det Jacob Wittorff, der står klar til at salte din nyhedsmorgen og sikre, at du ikke skøjter retningsløst rundt i nyhedsbilledet.

Den første nyhed, som vi har skovlet frem fra snedriverne til dig, handler om TikToks bestræbelser på at blive mere spiselig over for vestlige myndigheder.

Tiktok investerer milliarder og overtager datacenter i Norge

Det i disse år så populære sociale medie Tiktok, vil i de kommende dage overtage første del af selskabets nye store datacenter i Hamar-regionen i Norge.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Datacenteret skal opbevare data for europæiske Tiktok-brugere, og det er led i Tintoks såkaldte Project Clover, der indebærer en samlet investering på 90 milliarder kroner i løbet af de næste 10 år.

Satsningen kommer efter en tumultarisk periode for appen, der blevet bandlyst flere steder i den offentlige sektor i mange vestlige lande af frygt for kinesisk overvågning. Eksempelvis er mange statsansatte i Danmark blevet påbudt at slette appens fra deres arbejdstelefoner.

Derfor kæmpe Tiktok i øjeblikket for at forsikre både brugere og myndighederne i Europa om, at deres data er sikre, samtidig med at man i offentligheden forsøger at distancere sig fra den kinesiske stat.

Tiktok er dog forsat ejet af det kinesiske selskab Bytedance, der er stiftet af den kinesiske iværksættere Zhang Yiming og har hovedkvarter i Beijing. Tiktoks pr-folk påpeger dog hyppigt, at 60 procent af Bytedance er ejet af ikke-kinesiske investorer. Her i blandt flere amerikanske investeringsselskaber.

Norlys reducerer oplæringstid via kunstig intelligens

Tidligere tog det op mod to dage at oplære en kundeservicemedarbejer hos energi- og telekoncernen Norlys.

Men ifølge Børsen har koncernen ved hjælp af kunstig intelligens reduceret oplæringstiden til blot halvanden time.

Helt konkret har koncernen taget en digital mailassistent - også kaldet for en Costumer Service Copilot - i brug, hvilket også har effektiviseret behandlingstiden på skriftlige kundehenvendelser med 10 procent.

WhatsApp introducerer ny sikkerheds-funktion

Besked-appen WhatsApp, der er ejet af Facebooks moderselskab Meta, har lanceret ny sikkerhedsfunktion, der gør det muligt for brugerne at skjule deres låste chats ved hjælp af en adgangskode, som du selv vælger.

Det betyder, at din chat ikke umiddelbart vil være synlig, når du åbner appen og den vil således også være svær at skjult for folk, der eventuelt snage i din telefon. Men du kan finde chatten, hvis du blot indtaster din selvvalgte adgangskode i WhatsApps søgefelt.

T-systems ansætter ny salgschef

Karen Stub Panteloukas er blevet ansat som ny salgschef i T-Systems i Nordeuropa, hvor hun får det kommercielle ansvar i det nordiske, britiske og irske marked.

T-Systems oplyser, at Karen Stub Panteloukas med mere end 20 års erfaring fra blandt andet IBM og Accenture vil tilføje virksomheden “essentiel brancheerfaring”.

Tyske T-Systems leverer it-services og er et datterselskab til telegiganten Deutsche Telecom.

Dkcerts chef Henrik Larsen går på pension

Henrik Larsen, der de seneste ni år har været chef for sikkerhedsorganisationen Dkcert, går på pension ved årets udgang.

Det meddeler Dkcert på sin hjemmeside, hvor det også bliver oplyst, at han holder afskedsreception 19. December mellem kl 15 og 17 i Bygning 101 på DTU.

Henrik Larsen er uddannet historiker fra Københavns Universitet, og han blev ansat i Dkcert i 2015, hvor han på det tidspunkt kom fra en stilling som it-sikkerhedschef hos Københavns Universitet.

I dag for 15 år siden: Stein Bagger sigtet for svindel

Det er i dag 15 år siden, at Stein Bagger blev sigtet for bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov karakter, efter at hans selskab IT Factory få dage forinden på spektakulær vis var kollapset.

Stein Baggers hustru havde allerede på det tidspunkt meldt ham savnet, efter at han var forsvundet i forbindelse med en ferie i Dubai. Derfor blev han i første omgang fængslet in absentia.