Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nets sagsøger konkurrenten Flatpay / Mattias Tesfaye åbner nyt center for digital teknologiforståelse / Mark Zuckerberg sælger Meta-aktier for første gang i flere år

Nets sagsøger konkurrenten Flatpay. Mattias Tesfaye åbner nyt center for digital teknologiforståelse. Mark Zuckerberg sælger Meta-aktier for første gang i flere år. Bitcoin-kursen brager i vejret, og så er det i dag 122 år siden, at fysikeren og nobelprismodtageren Werner Heisenberg blev født.

Go’ morgen venner

På denne årstid føles det ganske vist stadigvæk som nat, men ikke desto har du netop modtaget tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Denne morgen er det Jacob Wittorff, der er stævnet tidligt ud som din nyhedskaptajn.

Dagens første historie handler om et større juridisk slagsmål, der har udviklet sig blandt de to konkurrerende fintech-selskaber Nets og Flatpay.

Nets sagsøger konkurrenten Flatpay

Den danske betalingsgigant Nets trækker den mindre konkurrent Flatpay i retten.

Det sker ifølge Finanswatch, fordi Nets mener, at konkurrenten krænker betalingsgiganten rettigheder til varemærket Dankort ved at bruge betalingskortet i sin markedsføring.

Sagen kommer blot få måneder efter, at Flatpay sagsøgte Nets, fordi selskabet mente, at der blev brugt vildledende oplysninger i en markedsføringskampagne, hvor Nets hævder at danske butikker kan spare en halv milliard kroner om året ved ved brug af Dankortet i stedet for konkurrerende betalingskort

Mattias Tesfaye åbner nyt center for digital teknologiforståelse

Undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) var i går med til at slå dørene op for et nyt Videnscenter for Digital Teknologiforståelse.

Ambitionen for centeret er, at alle børn og unge uanset sociale baggrunde, køn eller geografi får forståelse for den teknologi de bruger og omgiver sig med.

“Med afsæt i de danske skoletraditioner og nyeste internationale erfaringer skal centret levere nye uddannelsestiltag og videreudvikle dansk og matematik i forhold til teknologiforståelse,” lyder det på videncenterets hjemmeside.

Videncenteret har fået en bevilling på 50 millioner kroner fra Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden og Lundbeckfonden.

Mark Zuckerberg sælger Meta-aktier for første gang i flere år

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg sælger for første gang i to år ud af sine aktier i Facebooks moderselskab, Meta.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Det er Mark Zuckerbergs egne fonde, hvor af nogle støtter velgørende formål, der har solgt cirka 682.000 aktier til en samlet værdi på knap 1,3 milliarder kroner.

Salget kommer efter, at Metas aktier i løbet af det år er steget med 172 procent.

Bitcoin-kursen brager i vejret

Kursen for en Bitcoin er den seneste tid strøget til vejrs, og mandag passerede prisen på enkelt bitcoin 42.000 dollar eller lige knap 290.000 danske kroner.

Dermed er bitcoinen steget med mere end 150 procent i det seneste år, og den er i øjeblikket på det højeste niveau siden april 2022.

I dag for 122 år siden: Werner Heisenberg blev født

Den tyske fysiker Werner Heisenberg blev født 5. december, og han ville således være fyldt 122 år i dag, hvis han stadigvæk var i live.

Werner Heisenberg er bedst kendte for at udvikle kvantemekanikken, som betød, at han i 1932 blev tildelt Nobelprisen i fysik.