Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tidligere Salesforce-chef Jaques Soelberg ny bestyrelsesformand i konsulentfirma / KMD ansætter ny Sustainability Officer / Kunstig intelligens kan ikke få patent på opfindelser i Storbritannien

Morgen-briefing: Tidligere Salesforce-chef Jaques Soelberg ny bestyrelsesformand i konsulentfirma / KMD ansætter ny Sustainability Officer / Kunstig intelligens kan ikke få patent på opfindelser i Storbritannien / PayPal ændrer vilkår - var urimeligt svære at forstå

Morenings. Det ér torsdag, og nu er der ikke længe til den store aften. Det tynder også en anelse ud i de interessante it-nyheder, men her Computerworlds bud på et kort vigtigt nyhedsoverblik. Ved tasterne: Niels Veileborg

Tidligere Salesforce-chef Jaques Soelberg ny bestyrelsesformand i konsulentfirma

Den tidligere Salesforce-chef Jaques Soelberg er ny bestyrelsesformand for konsulentfirmaet DynaCap, som er Salesforce Consulting Partner

Jacques Soelberg spillede en hovedrolle i Salesforces etablering i Norden og slttede sin karriere i selskabet som Senior Vice President Country Lead for Denmark & Norway.

“Jeg kender Saalesforce’ økosystem rigtig godt og ser en lys fremtid for DynaCap”, siger Jacques Soelberg.

KMD ansætter ny Sustainability Officer

Fra 1. januar bliver Mette Godiksen ny Sustainability Officer i i KMD. Hun kommer fra en rolle som bæredygtighedskonsulent ved Det Kgl. Bibliotek.

Mette Godiksen bliver en del af KMD's nye afdeling Marketing, Kommunikation og Branding under ledelse af Julia Vollertsen:

"Vi er ambitiøse i forhold til den bæredygtige omstilling, både med de produkter vi tilbyder og vores egen organisation. Vi har arbejdet målrettet med bæredygtighed i mange år, og jeg er overbevist om, at Mette vil bidrage positivt til KMD's rejse," siger Julia Vollertsen

Mette Godiksen har kandidat i matematik-økonomi fra Aarhus Universitet og en erhvervsuddannelse i bæredygtighedsledelse fra Aros Business Academy.

Kunstig intelligens kan ikke få patent på opfindelser i Storbritannien

Den britiske højesteret har netop afgjort, at kunstig intelligens ikke kan stå som opfinder i en patentansøgning.

Opfindelser kan kun tilskrives mennesker, lyder den nye kendelse.

Sagen stammer tilbage fra 2019, hvor teknologi-eksperten Stephen Thaler bad om at få Thalers egen AI kaldets Dabus anerkendt som opfinder af en beholder til fødevarer og en blinkende advarselslampe.

Sagen har været igennem flere instanser i det britiske retssystem og er nu altså afgjort ved højesteret, som klart siger, at en opfinder skal være en person.

Stephen Thaler er skuffet over afgørelsen og siger til [url= https://www.bbc.com/news/technology-67772177]BBC[/url], at den udstiller det konstante sammenstød mellem menneskelig og kunstig intelligens.

PayPal ændrer vilkår - var urimeligt svære at forstå

Betalingstjenesten PayPal har forpligtet sig til at ændre sine vilkår og betingelser. Det sker efter de europæiske forbrugermyndigheder, herunder Forbrugerombudsmanden, har vurderet, at flere af PayPals formuleringer var urimeligt svære at forstå for forbrugerne.

De nye vilkår og betingelser træder i kraft 28. maj 2024.

Ifølge direktivet om urimelige kontraktvilkår, som i Danmark er implementeret i aftaleloven, skal kontraktvilkår i forbrugeraftaler være skrevet klart og forståeligt.