Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Så sort ser det altså heller ikke ud: Jorden er ikke på vej ud over kanten

Ny bog gør – med solide data i hånden og kæmpe ros fra Bill Gates i ryggen – op med forestillingen om, at klima, natur og menneskehed er på vej ud over kanten.

Det er nærliggende at få den tanke, at klimaets, naturens og verdens tilstand i almindelighed er så jammerlig, at det ikke rigtig gør nogen forskel, om vi enkeltvis – eller som menneskehed – prøver at trække i den anden retning.

Men dels går det på de fleste parametre langt bedre, end man skulle tro. Dels er det værste, man kan gøre, faktisk at give op, påpeger Hannah Ritchie.

Hun er forsker hos Our World In Data og udgav for en måneds tid siden bogen “Not the End of the World: How We Can Be the First Generation to Build a Sustainable Planet,” som har høstet omfattende ros fra blandt andet Bill Gates, der fik den i hånden en del tid før alle andre.

I bogen konstaterer hun med valide data på hånden, at det faktisk går fremad på næsten alle punkter, og at der er grund til håb.

For skovene breder sig verden over, byernes luft bliver stadig renere – og billig, grøn strøm tordner frem. Ja selv hvalerne, miljøsagens traditionelle poster boys, har det bedre end i mange, mange år.

Dertil kommer, at menneskeheden som helhed faktisk også klarer sig bedre end – ja – nærmest nogensinde. Færre sulter eller dør i krige, mens flere børn overlever de første kritiske år.

Desuden fremhæver Hannah Ritchie at den indsats, som samfund, virksomheder og borgere yder verden over for både klima, natur og for den sags skyld også menneskeheden selv, faktisk gør en stor og målbart positiv forskel.

Det lyder måske alt sammen måske en smule jubeloptimistisk. Men det er langt fra tilfældet, for forfatteren opridser også en række af de kæmpestore udfordringer, der venter os indenfor blandt andet klima og miljø.

Samtidig er der dog sket væsentlige fremskridt inden for teknologi, politik og samfundsmæssig bevidsthed, som kan anvendes til at håndtere udfordringerne effektivt.

Et af de primære budskaber i bogen er dog vigtigheden af at basere klima- og miljøpolitik på data og solid videnskab.

Ligesom Ritchie også fremhæver, hvordan fejlinformation og alarmisme kan føre til pessimisme og handlingslammelse, hvilket er skadeligt for både klode og menneskehed.

Derfor argumenterer hun for en mere nuanceret tilgang, hvor man både anerkender de fremskridt, der jo faktisk finder sted. Og hvor der fokuseres på løsninger, der både er bæredygtige og realistiske.

Men det kan man læse mere om i Not the End of the World, ligesom Bill Gates også følger op på sin egen anmeldelse af bogen ved at interviewe forfatteren i sin podcast, som du kan finde her eller på de gængse podcasttjenester.

Titel: Not the End of the World: How We Can Be the First Generation to Build a Sustainable Planet.

Forfatter: Hannah Ritchie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere