Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

VMware slår ud efter kunde-hungrende konkurrenter med nyt værktøj

VMwares konkurrenter har skruet bissen på for at få fat i VMwares kunder, siden virtualiseringsselskabet blev købt af Broadcom og ændrede centrale dele af forretningen, men nu skyder VMware igen med en opgradering.

VMwares konkurrenter har den seneste været i gang med at smede, mens jernet er varmt i form af at hente så meget forretning som muligt fra utilfredse eller forvirrede VMware-kunder, siden selskabet blev købt af Broadcom.

Efter opkøbet har Broadcom nemlig iværksat en række ændringer af VMware – blandt andet er der blevet iværksat en strømlining.

VMware skal fokusere på færre produkter, og visse andre udgår, der er blevet igangsat en oprydning i antallet af VMwares partnere og distributører, og så har Broadcom iværksat, at kunderne ikke længere skal købe evighedslicenser til VMware-produkter, men i stedet kun kan købe på abonnement.

Alt det har fået andre spillere inden for virtualisering til at flokkes for at se, om der kan spinnes guld på utilfredse VMware-kunder.

Nu har VMware dog skudt igen med et opdateret virtual machine konverteringsværktøj.

Det skriver The Register.

Værktøjet vCenter Converter 6.6 flytter virtuelle maskiner fra et format til et andet.

Den nye version "lukker vigtige huller fra funktionelt perspektiv ved endelig at give mulighed for at konvertere KVM-baserede workloads, herunder AHV- og RHV-formater" skriver community manager hos VMware, Todor Raykov i et blogindlæg.

KVM (Kernel-based Virtual Machine) er et open source-virtualiseringsmodul, som lader Linux-kernen fungere som hypervisor.

KVM er grundlaget for AHV-hypervisoren, der bruges af VMware-konkurrenterne Nutanix og Red Hats virtualiseringsprodukter og de RHV-formater, de bruger, skriver The Register.

Ved at understøtte KVM-konvertering tager VMware et skridt mod at konkurrere med disse platforme og tiltrække brugere, der måske overvejer at skifte væk fra deres nuværende hypervisor.

Organisationer, der allerede bruger KVM-baserede hypervisorer, kan nu lettere overveje at migrere til VMware-miljøer ved hjælp af vCenter Converter.