Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Licens-forhandlinger i vasken: TikTok fjerner kendt musik i lange baner fra appen

TikTok fjerner al musik-indhold som verdens største musik-forlag, Universal Music, har rettighederne til. Videoer mutes.

TikTok er begyndt at mute videoer med musik i lange baner på appen.

Det sker efter, at TikToks aftale med verdens største musik-forlag, Universal Music, udløb med udgangen af januar.

Parterne har ikke været i stand til at blive enige om en fornyelse af licens-aftalen, der ellers skulle sikre, at TikTok-videoer fortsat ville kunne indeholde musik, som Universal Music har rettighederne til.

Amerikanske medier skriver, at TikTok ventes at være færdig med at fjerne og mute musikken inden udgangen af februar, da selskabet ellers risikerer sagsanlæg.

TikTok håber dog fortsat på at finde en løsning med Universal Music og har erklæret sig åben for genforhandlinger med det store selskab.

Den seneste aftale mellem Universal og TikTok blev indgået i 2021.

Universal Music er verdens største musikforlag og et af de tre store forlag, der håndterer stort set al musik i den vestlige verden, nemlig Universal, Sony og Warner Music.

Universal Music har rettighederne til blandt andet Taylor Swift, Ariane Grande, Sting, The Weeknd, Alicia Keys, Drake, Billie Eilish, Kendrick Lamar, Harry Styles, Rosalia, Justin Bieber, Adele, U2, Post Malone, Coldplay og mange andre.

Universal Music har tidligere meddelt, at TikTok står for omkring en procent af selskabets samlede omsætning. Omvendt har Universal Music rettighederne til op til 30 procent af de mest anvendte musikstykker på TikTok.