Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Miinto og Stylepit snyder på vægten, mener Forbrugerombudsmanden / Den danske kapitalfond GRO køber ind i Norge / Snart kan du fornøje dig med spil på LinkedIn

Morgen-briefing: Miinto og Stylepit snyder på vægten, mener Forbrugerombudsmanden / Den danske kapitalfond GRO køber ind i Norge / Snart kan du fornøje dig med spil på LinkedIn / Oracle udgiver Java 22 / MapsPeople hæver omsætningen og er på vej til rentabilitet / Tidligere FBI-agent og it-sikkerhedschef: Tiktok-blokering kan skade hele tech-industrien

Mornings. Så blev det minsandten onsdag, og her resultaterne af nattens anstrengelser ved lyttebøjernes kontrolpanel, hvor Niels Veileborg havde vagten.

Miinto og Stylepit snyder på vægten, mener Forbrugerombudsmanden

De to danske online-modebutikker Miinto A/S og Stylepit.com A/S snyder på vægten og gør sig skyldige i en slags greenwashing, mener Forbrugerombudsmanden.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har de to onlineplatforme “medvirket til at optimere og fremme salget af produkter – hvor nogen var betegnet som bæredygtige uden at være det – på deres platforme.”

Forbrugerombudsmanden vurderer, at de dermed har udøvet en aktiv rolle i formidlingen af informationen på platformene. De er derfor ikke omfattet af lovgivningens mulighed for at undgå ansvar. Forbrugerombudsmanden har på den baggrund orienteret de to onlineplatforme om reglerne og om Forbrugerombudsmandens vurdering af sagerne.

Den danske kapitalfond GRO køber ind i Norge

Kapitalfonden GRO har købt aktiemajoriteten i det norske softwarefirma Catenda.

Catendas flagskibsprodukt fungerer som en åben platform for samarbejde og dataudveksling mellem forskellige aktører i designfasen af bygge- og infrastrukturprojekter. Platformen giver alle mulighed for at se og interagere med digitale tvillinger, gemme, redigere og opdatere dokumenter og filer, hvilket giver betydelige tids- og omkostningsbesparelser.

Investeringen skal bruges til global skalering af virksomheden.

Snart kan du fornøje dig med spil på LinkedIn

LinkedIn er måske ikke det mest ophidsende i denne verden, men nu sker der snart noget, som måske gør det mindre kedeligt.

Ifølge Techchrunch kan man snart fornøje sig med spil på platformen. Der er tale om ret enkle spil, og tanken er, at man som spiller skal bidrage til en samlet pointsum tilknyttet sin arbejdsgiver, som bliver offentliggjort. Det er tænkt som en sjov lille ting, og så må man håbe, at arbejdsgiverne også synes det.

Det ventes, at spillene bliver tilgængelige om nogle måneder.

Oracle udgiver Java 22

Den nye Java 22 indeholder 12 JDK Enhancement Proposals, der forbedrer Java-sproget og udviklingsplatformens ydeevne, stabilitet og sikkerhed.

Ud over de nye forbedringer og funktioner understøttes Java 22 af Java Management Service (JMS) - en Oracle Cloud Infrastructure (OCI) native service - som tilbyder en samlet konsol og et dashboard, der hjælper organisationer med at administrere Java runtimes og applikationer på stedet eller i enhver cloud.

MapsPeople hæver omsætningen og er på vej til rentabilitet

En netop offentliggjort årsrapport viser, at danske MapsPeople har hævet omsætningen med 39 procent til godt 40 millioner kroner i 2023.

MapsPeople leverer en platform til kortlægning af store bygningskomplekser henvendt til det internationale marked for smart buildings. Platformen, MapsIndoors, benyttes både til vejvisning for bygningernes brugere, men også til at opsamle data, der tillader bygningsejerne at optimere både benyttelsen af og energiforbruget i de smarte bygninger.

Bygninger, der i dag er udstyret med MapsIndoors, tæller blandt andet en af verdens største banker, det amerikanske sportsstadion SoFi Stadium samt flere stadioner, lufthavne og universiteter globalt.

I 2023 har MapsPeople oplevet positive effekter af en partner-strategi, hvor internationale leverandører til det voksende smart building-marked forhandler MapsIndoors som en integreret del af deres egne løsninger.

“Vi er tilfredse med resultatet og er godt på vej imod profitabel drift”, fortæller CEO Morten Brøgger fra MapsPeople.

Tidligere FBI-agent og it-sikkerhedschef: Tiktok-blokering kan skade hele tech-industrien

Vælger de amerikanske myndigheder at etablere en fuld blokering af det sociale medie Tiktok, så kan det få store konsekvenser. Det mener Adam Marré, som er CISO for it-sikkerhedsvirksomheden Arctic Wolf, men som også har siddet 12 år som FBI-agent.

"Et amerikansk forbud mod TikTok kan få vidtrækkende internationale konsekvenser, ikke mindst for spændingerne mellem USA og Kina. Det kan også danne præcedens for andre vestlige lande, der vælger at følge USA's eksempel," siger Adam Marré.