Konceptledelse som blandingsprodukt

SPECIALESKRIVERNE: Det kan betale sig at blande klassiske dyder med innovative og fastlagte rammer. Det lyder som en underlig blanding, men kan ende i et vellykket ledelseskoncept.

Forfatter:
Marcus Sørensen, 27 år, er uddannet produktionsingeniør fra Odense Ingeniørskole og studerer nu til cand.it. i IT, Kommunikation og Organisation på Syddansk Universitet.

Skriver speciale om:
“Lean og agil projekteldelse” – ledelseskoncepter, der i en lang række år har været anvendt i produktions-virksomheder til at lede og styre produktionen.

Med andre ord:
– Med udgangspunkt i klassisk, lean og agil projektledelse har jeg udviklet et ledelseskoncept, hvor jeg har forsøgt at kombinere de tre metoder. Som case har jeg brugt virksomheden Intection, som jeg lige har været i Indien for og implementeret et it-system, der skal optimere planlægningen af deres produktion.

Hvordan fik du ideen?
– Tidligere har jeg arbejdet meget med lean i forbindelse med produktion og kunne ikke se noget i vejen for at teste det i forbindelse med projektledelse kombineret med den agile og klassiske metode. Og derfra så jeg muligheden for at sammenkoble ideen med implementeringen i Indien, så jeg rent praktisk kunne forholde mig til metoden.


Specialeskriverne
Computerworld taler hver uge med studerende på de højere it-uddannelser om indhold og brug af deres specialer. Marcus Sørensen skrev om “Lean og agil projektledelse”.
Se flere specialer

Hvad er konklusionen?
– De tre koncepter kan godt bruges sammen, men det stiller krav til projektlederen, der skal være meget opmærksom på strategien. Klassisk, lean og agil projektledelse har hver især deres styrker afhængig af projektopgaven – om der er tale om innova­tion eller rutine. Samtidig fandt jeg ud af, at lean som ledelseskoncept ikke står så godt alene, da det ikke opfordrer til innovation, hvilket man ofte før eller siden har brug for i forbindelse med et nyt projekt.

Hvad er din plan nu?
– Intection, som er den virksomhed, jeg har skrevet case ud fra, har tilbudt mig fastansættelse. Der skal jeg også arbejde videre med den implementering i Indien, som langt fra er færdig. Samtidig er jeg aktiv i Ingeniørforeningen og håber at kunne udbrede min interesse for ledelsekonceptet og dele det med andre.

Hvad er dit drømmejob?
– Når jeg har fået samlet nok erfaring, er det at blive administrerende direktør i en danskejet virksomhed.

Marcus Sørensen afleverede sit speciale d. 2. juni.

HVAD ER DIT SPECIALE?

Har du skrevet et speciale, er du i gang med et, eller kender du nogen, der skriver på et interessant speciale på en af it-uddannelserne, hører vi meget gerne fra dig. Ring eller skriv til Tine Havkrog Jensen på 77 300 363 eller t.jensen@cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere