Artikel top billede

Søgegiganten Googles nye forsknings- og udviklingscenter i Århus. Stående i baggrunden er det til venstre staff engineer Robert Griesemer fra Google USA sammen med leder af kontoret Lars Bak. Foto: Søren Holm/Scanpix (Foto: Foto: Søren Holm/Scanpix (gratis pr-foto betalt af Google))

”Sgu mere lukkede end Mærsk”

Google åbner forsknings- og udviklingscenter i Århus og havde inviteret offentligheden indenfor. Men kun få oplysninger slap nødtvunget ud af munden på Google-bosserne, der brugte lejligheden som en åben jobannonce efter danske it-talenter.

I få timer ville offentligheden få lov at kigge inden for i Googles nye danske forskningscenter, der åbner dørene i dag. Herefter ville det være slut, lukket land og forseglede læber i al fremtid, lyder det fra Google.

Punktum.

Hvem kan modstå den indbydelse?

Så opmærksomheden fra fjernsyn og aviserne er massiv, da den lokale Google-chef, danskeren Lars Bak, åbner pressemødet.

Og han bruger da også lejligheden til at annoncere efter medarbejdere til det nye center.

"Google investerer i Danmark, fordi der er en masse software-talenter her i Århus," siger Lars Bak, site lead – det, der svarer til daglig chef for det nye forsknings- og udviklingscenter, som Computerworld sidste efterår kunne afsløre var planlagt til at åbne i It-huset i det århusianske Katrinebjerg.

Dengang benægtede Google ihærdigt sådanne planer, men i dag erkendte Lars Bak, at Google har været i gang med projektet de sidste seks måneder.

Danske talenter

Målet er at rekruttere så mange som muligt af danske talenter, som kan leve op til Googles standard. Og det skal ske, ved at Google etablerer sig midt i Katrinebjerg, hvor Aarhus Universitet blandt andet uddanner sine datalogistuderende.

"At vi kan komme helt ind i selve universitetet, er meget vigtigt for os," pointerer Lars Bak. Ved at være en del af akademiske miljø, er målet at blive første valg for de kloge hoveder, der udklækkes her.

Ifølge Lars Bak har studierne i Århus en række traditioner for at undervise i at programmere, der gør det interessant for Google at oprette centeret, der er et af i alt 32 udviklingscentre i hele verden.

Men hvor mange medarbejdere regner Google så med at rekruttere til det danske udviklingscenter?

Det kan jeg ikke udtale mig om

Det kan Lars Bak ikke svare på, lige som han ikke vil fortælle, hvor mange ansatte han i dag er chef for på det nye center.

"Det kan jeg desværre ikke udtale mig om," svarer han igen og igen, alt imens hans skuldre synes at blive smallere og smallere, som han afværger det ene spørgsmål efter det andet.

Et diskret kig hen over kontorlandskabet afslører dog 14 sorte kontorstole.

"De er sgu mere lukkede end Mærsk," som en journalist siger for sig selv på halvhøjt, sammenbidt sønderjysk.

Bemærkningen afficerer ikke de fire ansatte, der under fnis og jubel spiller en tennis-double på en Nintendo Wii.

Bordfodbold er på vej

Uvist er det, om entusiasmen over spillet er sat i scene for at demonstrere den særlige Google-ånd, som med Lars Baks ord er lige så "Googly" som de højlydt orange, grønne, blå og røde sækkestole eller beanbags, der slænger sig i hjørnerne. En let duft af kemisk rensede tæpper akkompagnerer de skrigende farver.

"Vi har ikke fået bordfodbold endnu, men så tager vi bare en tenniskamp på Wii’en efter frokost," understreger Lars Bak. Ligesom i det californiske hovedkvarter skal der kræses for talenterne.

"I Europa har Google givet alle medarbejderne en cykel for at være med til at værne om miljøet," siger Lars Bak.

Hans mange ord og sætninger om Google som STEDET at arbejde, fylder mere end hans svar på, hvad det nye danske forsknings- og udviklingscenter rent faktisk skal lave.

Hvilke produkter skal de udvikle? Hvad bliver deres område? Hvad kan vi konkret forvente fra deres hjerner?

Her er hans ord lige så undvigende og runde, som den blonde britiske pr-pige, da hun inden pressemødet bliver spurgt om, hvor mange kommunikationsfolk Google egentligt har fløjet ind til lejligheden.

"Det er ikke lige til at sige. Nogle er her bare lige for at hjælpe, mens de lige er her i Scandi (Skandinavien, red.)," smiler hun professionelt venligt, mens hun arrangerer stolene langs bordene.

Men måske er ikke alt blødt og californisk bag de mange stramme pige-T-shirts med Google på brystet.

"Det fikser DU. Når Lars kommer ind, så ER det klart," lyder det kort fra et militærisk gråt jakkesæt.

"Det skal jeg nok," svarer en lille pige blidt. Men da er chefen allerede drejet rundt på hælen. Og ude af døren som utålmodig seniorsergent.

Og alt ER klart, da Lars Bak træder ind i sin løse, sorte T-shirt hængende uden på bukserne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere