Artikel top billede

3g-videoklip skal trække unge ind i valgdebat

Folketingsvalg 2007: Med en ny videotjeneste baseret på video og
3g-telefoni forsøger Mogens Lykketoft nu at trække unge vælgere ind i valgkampen.

Med en ny tjeneste baseret på videosamtaler via 3g vil 61-årige Mogens Lykketoft (S) nu have de yngste vælgere til at debattere interaktivt i valgkampen via mobiltelefonen.

Ved at ringe op til et almindeligt nummer er det muligt, ved hjælp af videosamtale, at se og uploade videosekvenser med omkring 64 kbit i sekundet.

Det fortæller Anders Dybdal, der er webmaster på lykketoft.dk.

Tjenesten gør det muligt at kommentere både politikerens videoindlæg og andre vælgeres kommentarer direkte fra telefonen.

"Men 3g systemet er begrænset lidt af den lille skærm. Derfor er store menustrukturer og yderligere tematisering ikke praktisk muligt lige nu," siger Anders Dybdal.

Mogens Lykketoft har ligesom andre i forvejen taget YouTube til sig som politisk værktøj. Og når han nu også skal tale direkte til vælgerne på mobiltelefoner, skyldes det ifølge webmasteren at netop den unge vælgergruppe er meget vigtig i valgkampen.

"Unge skifter mere parti end andre aldersgrupper. Samtidig interesser det politiske område som Mogens har, unge rigtig meget," siger Anders Dybdal.

Del af hverdagen

Spørgsmålet er om 3g-tjenesten også efter valget har en fremtid som kommunikationsredskab til politikerne. Og det mener Anders Dybdal er tilfældet.

Han mener, at vi vil opleve interaktiv videodialog både i kommende valgkampe, men også som en del af politikernes dagligdag.

"Når medierne smelter sammen, vil der komme nye platforme for debat som kommer til at skabe et mere deltagende demokrati," siger Anders Dybdal.

Om Mogens Lykketoft rent faktisk holder fast i brugen af 3g- og YouTube-video som daglig kommunikationsplatform for især unge vælgere efter valget, kan Anders Dybdal dog ikke garantere.

"Vi har ikke diskuteret det, for det er også et økonomisk spørgsmål. Men jeg kan sige, at hele den dialogiske form for vælgertilgang, den vil i al fald fortsætte," siger Anders Dybdal.

Spændende idé

Hos analysehuset IDC ser chefanalytiker Brian Troelsen positivt på den 3g-baserede debatform.

"Umiddelbart synes jeg det er en meget god idé," siger chefanalytiker hos IDC Brian Troelsen.

Imidlertid er det ifølge analytikeren ikke videosamtale der har drevet udviklingen fremad indenfor 3g, selv om det var denne funktion, man startede med at slå det an på, fortæller Brian Troelsen.

"Under alle omstændigheder er det spændende, at man udvikler på det. Men man skal lige have historikken omkring videotelefoni i baghovedet," siger Brian Troelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere