Artikel top billede

Ekspert: Kunøe og Jensby i hedt KMD-opgør

It-investor Ib Kunøe slår på, at KMD skal forblive på danske hænder. Asger Jensby vil formodentlig gå sammen med udlændinge. Men de står lige stærkt, lyder det fra ekspert.

Kampen om KMD, der har 3.000 ansatte og en omsætning på den anden side af tre milliarder kroner, er for alvor skudt i gang.

Forleden kunne Computerworld fortælle, at tidligere topchef hos CSC og nuværende storinvestor Asger Jensby er interesseret i at købe KMD.

Han gjorde det dog klart, at det ikke vil ske alene.

I dag skriver Børsen, at Asger Jensby overvejer at gå sammen med en flok investorer fra udlandet.

Tidligere har en anden it-investor, Ib Kunøe, også vist stor interesse for KMD.

Dengang slog han på, at KMD burde sælges til danskere.

"De ansatte vil gerne have en dansk ejer, og jeg tror ikke, at KL vil sælge til en udenlandsk kapitalfond. Heller ikke til IBM eller CSC," sagde Ib Kunøe dengang til crn.dk.

Det blev afvist af formanden for KMDs ejere i KL, Erik Fabrin, som "spin".

De står lige

Professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus vurderer, at de to står lige i kapløbet.

For vinderen bliver den, der vil betale mest.

"Hensyn til medarbejdere og den slags kommer kun til at spille en rolle i medierne, tror jeg. Når der skal handles, så bliver det en rå kapitalmagt, der bestemmer," siger han til Computerworld.dk.

Og sådan bør det være, mener professoren.

"Vi er en del af et globalt samfund - også kommunerne og de traditionelle KMD-kunder. Det vigtigste er, at KMD har en god ledelse og en god organisation, og det vil enhver ejer have interesse i," siger Anders Drejer.

Derfor mener Anders Drejer heller ikke, at Asger Jensby nødvendigvis vil være guld værd for en udenlandsk køber, at få med i investorgruppen.

"Jo, i medierne måske. Men han vil være mere værd i forhold til det med ledelse af KMD efter et køb. Han vil kunne tilføre den organisation en masse gode ting," siger Anders Drejer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere