Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danskerne har svært ved at søge i en browser

I stedet for at søge på URL'er i browseren benytter danskerne søgemaskinen Google, selv om det betyder flere klik. Det er der en god forklaring på, mener ITU-forsker.

Verdens mest populære søgemaskine Google har lanceret sine årlige lister over de mest søgte ord, personer og tv-programmer.

På listen over de mest søgte ord i den danske udgave af Google ligger "af" på førstepladsen efterfulgt af sociale tjenester som YouTube og Facebook.

Udover YouTube og Facebook ligger Krak, TV 2 og TDC også på Top 10-listen over de mest populære søgeord, selv om hjemmesiderne kunne være fundet hurtigere igennem en browser, hvis der bare lige blev tilføjet et lille .com eller .dk efter det søgte ord.

Hvorfor har danskerne dog ikke bare gjort det?

"Når man i stedet bruger Google til at søge, skyldes det, at man på baggrund af tidligere søgninger i browserens adressefelt vil minimere risikoen for at havne på en helt forkert - og måske farlig - side. Det virker meget nemmere at bruge en søgemaskine fra begyndelsen," forklarer lektor Leigh Simeon Keates, der underviser i brugervenlighed på IT-Universitetet.

International domænesøgning

Leigh Simeon Keates peger desuden på, at danske brugere ikke altid ved, om et domæne slutter på.com eller .dk

"Amerikanerne har sjældent det problem, mens danskerne risikerer at havne på et helt andet firmas hjemmeside - især hvis man søger efter et ord eller firmanavn, der gør brug af forkortelser," siger Leigh Simeon Keates.

Google-opgørelsen viser, at det ikke kun er danskerne, der søger efter domænenavne i søgemaskinen.

I flere andre lande ligger domænenavne som hotmail, ebay og Google (!) også højt i Google-søgningerne.

Barack basker Britney

Ikke overraskende kommer USA kommende præsident Barack Obama ind på en førsteplads over de mest søgte personer i Danmark og henviser den tidligere Google-dronning Britney Spears til tredjepladsen efter platinblondinen Paris Hilton.

De danske musikere Sys Bjerre, LOC og Tina Dickow formår dog at blande sig blandt de mest søgte, selv om de er i hård konkurrence fra blandt andre Heath Ledger og Metallica - som jo også er kvart dansk.

Blandt de hurtigst stigende ord på ligger på den danske udgave af Google ligger Google oversætter, TDC Play og X Factor på de tre første pladser. Sidstnævnte er også det mest populære søgeord inden for film- og tv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere