Artikel top billede

Storinvestoren Ib Kunøe har sammen med Steen Rasmussen de fleste bestyrelsesposter i danske it-virksomheder.

De sidder tungest på dansk it's bestyrelser

To forskellige profiler sidder på flest bestyrelsesposter i Danmarks største it-virksomheder. Den ene er CSC-mand og den anden en storinvestor, der sidder for enden af fire bestyrelsesborde.

Steen Rasmussen og Ib Kunøe sidder i flest bestyrelser hos større it-virksomheder i Danmark. De to sidder i fire bestyrelser hver.

Det viser Computerworlds analyse af i alt 1.515 bestyrelsesposter i 334 it-firmaer med en omsætning på over 20 millioner kroner.

Steen Rasmussen må kaldes CSC-mand. Han sidder i bestyrelsen for selskaberne CSC Consultning Group, CSC Danmark, CSC Datalab og CSC Scandihealth. Og faktisk sidder han i bestyrelsen for yderligere tre CSC-selskaber.

Samtidig er Steen Rasmussen administrerende direktør i CSC Consulting Group og sidder i direktionen i CSC Danmark - altså i to af de selskaber han også sidder i bestyrelsen for.

"Her kan man nærmest sige, at bestyrelsesposterne er en del af jobbet som direktør, så de mange poster, som for eksempel Steen Rasmussen har, er ikke så bekymrende ud fra en governance-vinkel, som det ellers normalt ville være," siger professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Han forklarer, at den primære grund til at sidde i de mange koncern-bestyrelser er at skabe en koordinering og overlappende ledelse.

Storinvestor Ib Kunøe er vel nok den mest kendte af de to. Han sidder i bestyrelsen hos selskaberne Cdrator, Columbus IT Partner, Mondo og Netop Solutions. Han sidder i øvrigt som formand for alle fire bestyrelser.

Tilsammen har selskaberne en omsætning på 1,3 milliarder kroner, et underskud på 102 mil­lioner kroner og 1. 728 antal ansatte. Underskuddet skyldes især et blødende Mondo. Udover de fire bestyrelsesposter sidder Ib Kunøe i bestyrelsen for yderligere et par håndfulde selskaber.

De fleste har én post

Ud af de i alt 1.367 bestyrelsesmedlemmer fordelt på de 1.515 bestyrelsesstole i de 334 it-virksomheder i analysen har kun 15 personer tre eller flere poster. Faktisk har kun 129 ud af de 1.367 bestyrelsesmedlemmer to eller flere poster.

Med i analysen er dog ikke it-virksomheder med en omsætning under 20 millioner kroner. Undersøgelsen er foretaget af Computerworld på baggrund af regnskabsdata fra Top 100-analysen og et udtræk af data om bestyrelsesmedlemmer fra erhvervsdatabasen biq.dk.

Læs mere: Har du den perfekte it-bestyrelse?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere