Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Overblik: ESDH-systemerne går nye tider i møde

ESDH er kommet for at blive - men der er ved at ske en modernisering af de store kommunale systemer. Få overblikket over ESDH her.

Der var engang, da man ude i kommunerne snakkede meget om ESDH-systemerne som det værktøj, der skulle bruges til for alvor at sætte de kommunale processer på digitale skinner.

Det var dengang, de såkaldte særtog blev skubbet i gang i kommunerne under stor opmærksomhed og ståhej.

De elektroniske sags- og dokumenthåndterings-systemer anvendes stadig i stor stil i kommunerne.

Men mange kommuner står på spring til at gå skridtet videre. Faktisk er der noget, der tyder på, at det nuværende ESDH-begreb trænger til en opfriskning, der passer bedre til de stedse mere komplicerede og mangfoldige it-systemer, der anvendes i dag.

Computerworld har i den seneste tid kigget nærmere på ESDH-markedet.

Få overblikket over ESDH-miljøet herunder. Klik på hver enkelt artikel for at læse mere.


ESDH-systemernes tid er snart endegyldigt forbi
I fremtiden bør vi droppe ESDH, lyder det fra flere eksperter.


Her udvikler vi fremtidens kommunale selvbetjening
Dansk storkommune vil investere heftigt i selvbetjeningsløsninger, så borgerne kun behøver at logge på ét sted for at se alle offentlige services på nettet. Andre kommuner følger trop.

Kommunal it-chef: "Vi er for ineffektive"
De danske kommuner tøver, når der skal scores penge på it-effektiviseringer. Måske fordi effektiviseringen kan ende med fyringer?


Her er det offentliges nye ESDH-standarder
Arbejdet med at udvikle standarder til det offentliges elektroniske håndtering af sager og dokumenter er kommet et vigtigt skridt videre.


Offentligt ansatte dropper de dyre it-systemer
Dokumenthåndterings-systemerne i det offentlige er et registreringshelvede, derfor fravælger de ansatte ofte de systemer, som den offentlige sektor har investeret store summer i.


CBS sparer tusindvis af timer med nyt ESDH-system
Regnestykke: Stor handelsskole plus lille dansk it-udviklerfirma med ESDH-system i roden er lig med tidsbesparelse og effektiv videndeling.


Farvel til papir-helvede med nyt ESDH-system
Tidligere var departementschef Jacob Heinsen og de ansatte i Transportministeriet ved at drukne i papirdynger, men det har et nyt ESDH-system ændret på.


Der er grænser for, hvad man kan byde brugerne
Ledelsen kan ikke presse et komplekst ESDH-system ned over hovedet på folk og forlange, at de bruger det, mener man i Socialministeriet. Her har de til gengæld fundet en løsning.


Nu skal der skabes sammenhæng i ECM-landskabet
En ny enterprise content management-standard skal skabe en mere gnidningsløs integration mellem forskellige systemer, der kan håndtere informationer i virksomhederne.


ESDH-leverandør indgår partnerskab om uddannelse
En af Danmarks største ESDH-spillere indgår parterskabsaftale om uddannelse af brugere. Netop den del er afgørende for succes ude ved kunden.


Traen-regnskab får øjenbrynene til at løfte sig
Regnskabstal fra den store dansk ESDH-leverandør Traen vækker undren og skaber forvirring om selskabets reelle tilstand.


Traen-ejer trods regnskabs-mystik: Det ser godt ud
Det går rigtigt godt for Traen, lyder det fra selskabets ejer trods regnskabseksperts undren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere