Flere pixels, mindre støv

Canon kan stadig, men konkurrenterne er ikke langt bagude. 400D er dog alle tiders kamera med vildt lavt billed­støjniveau.

Flere pixels, mindre støv

Canons 350D har i den seneste tid været et af de mest solgte digitalkameraer. Nu kommer så efterfølgeren 400D, men er det et produkt, der er kastet ud på markedet for at møde konkurrencen, eller er det et godt kamera, der nu er blevet endnu bedre?

Den længe ventede efterfølger til det storsælgende Canon 350D lanceres præcis 18 måneder efter, at 350D så dagens lys.

400D ligner sin forgænger utroligt meget i udseende.
Kameraet er stadig lille – nogle mener for lille. Er man vant til større modeller, er det svært at vide, hvor man skal gøre af fingrene. Sammenligner vi med lignende kameraer fra konkurrenterne, virker Canons kamerahus endda helt plastikagtigt.

Den store ydre forskel er, at skærmen nu er 2,5 tommer stor og forbandet god. Den øverste info-skærm fra 350D mangler, i stedet vises alle indstillinger på den nederste skærm som hos Sony A100.

Engang hævdede Canon, at otte millioner pixel var det maksimale til en 1,6 sensor. Denne sandhed er nu blot et minde, da 400D kan prale af lidt over ti megapixel. Sony, Nikon og Pentax har kameraer i samme klasse med over ti megapixel.

Støver ikke godt nok af

Mere revolutionerende end antallet af pixel er det, at producenten har gemt en støvafrystningsfunktion foran sensoren, der minder om den i Olympus-kameraer. Funktionen fungerer, men desværre ikke helt tilfredsstillende.

Vores testkamera havde støv på filteret foran sensoren, allerede da vi pakkede det ud. Selv om vi brugte rengøringsfunktionen flere gange, sad der stadig en del støvkorn tilbage på sensoren. Det er derfor nødvendigt med en manuel rengøring for at gøre filtret helt pletfrit.

Det bør dog nævnes, at man først kunne se snavset på billederne, da vi brugte helt langsom blænde.
På trods af flere pixels inden for det samme område fortsætter Canon med at levere næsten helt støjfri billeder.

På ISO 800 ser vi kun lidt støj, på 1600 noget mere. Begge indstillinger er dog mere end anvendelige, og Canon måtte endda gerne have klemt ISO 3200 ind.

Billedkvaliteten er gennemgående rigtig god, men kameraet fortjener en bedre skæbne end kitobjektivet (18-55), der kræver, at vi blænder nogle trin ned, for at resultatet skal blive helt skarpt.

Canon lader til fortsat at have en stærk position på markedet for systemkameraer. 400D er et vældigt godt kamera, men der findes flere konkurrenter, der på papiret er mindst lige så gode.

Nikon D80 ser stærkt ud, og vi ved, at Sony A100 er et godt kamera. Det gode ved de nye modeller er indbygget billedstabilisering. Selv Pentax’ nye K10D har indbygget stabilisering. Det ser ud til at blive et spændende efterår for systemkameraer!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere