Fantastisk filmoplevelse med Blu-ray

Vi anmelder den første Blu-ray filmafspiller. Billede og lyd imponerer vildt. Afspillerne er dog ekstremt dyre og filmudbuddet er – indtil videre - temmelig ringe.

Fantastisk filmoplevelse med Blu-ray

Fremtidens runde format til film hedder Blu-ray eller HD-DVD, alt efter hvilken producent, du taler med.
Panasonic støtter det førstnævnte format og det samme gør store producenter som Sony, Samsung, Pioneer, Apple og Hitachi.

Den konkurrerende standard HD DVD bakkes af andre tunge navne, og de HD DVD-afspillere, som findes på det amerikanske marked, er betydeligt billigere end en Blu-ray alternativerne. Teknisk har Blu-ray større lagerkapacitet (op til 25 gigabyte per skive) og har – indtil videre - bedre mulighed for interaktivitet end HD DVD.

Nå, men vi skal nu teste vores første Blu-ray afspiller, som er Panasonics DMP-BD10.

For at se, hvad maskinen kunne præstere under optimale forhold, anvendte vi Sonys VW100-projektor til testen. Projektoren hører til i den dyre ende og understøtter 1.080p-signaler.

Vi havde lånt to filmtitler fra Sony Pictures i full-HD format. Og hvilken billedkvalitet! Skarpheden var utrolig god, og vi vænnede os hurtigt til at se hudporer og skægstubbe på alle skuespillere, som dukkede op på Euroscreen-lærredet.

Vi så dog ingen forskel mellem 1.080i og 1.080p indstillingerne, hvilket nok skal forklares med, at kildeformatet er 1.080p i 24 hertz, og i begge tilfælde fik vi fuld opløsning i slutsignalet.

Skal vi nævne noget negativt, er det, at billedet bliver en smule ujævnt sammenlignet med, når vi så film i lav opløsning.

Elendigt filmudvalg

Panasonics maskine kan naturligvis også afspille dvd-film, og på forsiden af afspilleren finder man, foruden HDMI-udgangen også component- og scart-udgang.

Lyden sender du digitalt til recieveren, eller også lader du afspilleren afkode 7.1-lyden, som du siden sender videre i analog form. Du skal bruge sidstnævnte metode, hvis du vil udnytte det nye format Dolby Digital Plus.

Menusystemet i Panasonic DMP-BD10 er enkelt at forstå, og har du tidligere haft med Panasonic at gøre, bliver du hurtig fortrolig med fjernbetjeningen, som har samme høje kvalitet som afspilleren.

Vi blev dog lidt utålmodige over, at maskinen skulle bruge 20-30 sekunder på at identificere og starte afspilningen af vores skiver. Desuden er indstillingsmulighederne for billede og lyd lidt sparsomme for så dyr en afspiller.

Vil du have det bedste billede til din full-HD projektor eller højopløsningsfjernsyn, så bliver du hurtigt gode venner med denne afspiller.

Hvis du har for mange penge på kontoen og simpelthen ikke kan vente på, at filmudbuddet er blevet større, og konkurrenternes modeller dukker op, så bør du købe denne ekstraordinære filmafspiller.

Til alle andre vil vi anbefale at vente, indtil konkurrencen inden for Blu-ray bliver større, og flere maskiner kommer på markedet. Sony har allerede annonceret, at deres afspiller dukker op i starten af 2007 med en forventet pris på cirka 10.000 kroner, eller omkring 25 gange så meget som en dvd-afspiller fra Kvickly.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere