Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sådan sparer du penge på blæk til printeren

Det er dyrt at have en blækprinter kørende. Rigtigt dyrt faktisk. Heldigvis findes der alternativer, hvis du har mod på dem. Vi har regnet på de mulige besparelser - og har endda en instruktionsvideo klar. Se mere her.

Printere er dyre i drift, og specielt blækprintere er rigtigt dyre i drift.

Men det skyldes ikke indkøbsprisen, som efterhånden ligger mellem 1.000 og 2.000 kroner for en fornuftig multifunktionsmaskine med WiFi og rimelig fotoudskrift.

Tværtimod er det udgiften til blæk, der trækker totaludgifterne til din blækprinter op i den dyre ende. Specielt hvis du skal følge producentens anbefalinger og kun køber de originale og godkendte blækpatroner.

Således koster det 285 kroner at udskifte de tre farve-patroner, der findes i redaktionens multifunktionsprinter, den tidligere Canon-topmodel kaldet PIXMA MP600R der i dag fortsat koster omkring 1.700 kroner. En rigtig fornuftig maskine, som også leverer flotte billedudskrifter.

Skal du derudover have de to sorte patroner skiftet, kan du lægge knapt 210 kroner oven i udgiften. Dermed koster det snildt 495 kroner for et blækskift.

På pcworld.dk har vi derfor sat os for at kigge nærmere på dine muligheder, når det er tid til blækskift. Husk i øvrigt at skal du have farvefotos skrevet ud, så er det altid billigt at få den slags gjort af professionelle. Se selv vores pristjek for online fremkaldelse her.

Mulighed 1: Originale patroner
Den sikre vej til dig, hvis du er til livrem og seler. Det kan godt være at det koster knapt 500 kroner for en optankning, men til gengæld er du sikker på hvad du får - og hvor du skal henvende dig hvis noget går galt.

Anvender du desuden de originale blækpatroner sammen med det anbefalede printerpapir garanterer mange producenter en holdbarhed på 80 eller 100 år. Samtidig skulle den originale blæk være mere vandfast og slidstærk.

Samtidig er de originale patroner udstyret med den originale lille chip, som fortæller printeren hvor meget blæk der er tilbage.

Pris: 500 kroner for et komplet sæt nye patroner.

Mulighed 2: Kopi-patroner
Hvis du synes, at de knapt 500 kroner er for meget for blækpatroner, men samtidig ikke føler dig nok som en handyman til, at du vil overveje mulighed tre, så findes der de uoriginale patroner.

Her er tale om patroner, der ligner de originale, men hvor blækket er produceret hos en ukendt fabrikant. Samtidig mangler de ofte den chip, som fortæller printeren, hvor meget blæk der er tilbage i patronen.

Du skal altså selv af og til åbne låget og se efter. Samtidig skal man oftest gemme den originale chip, der skal monteres på den uoriginale blækpatron, for at printeren kan genkende den.

Prisen på uoriginale blækpatroner svinger en del, men er typisk en tredjedel til en fjerdedel af prisen på de originale patroner. Med en stykpris på 20 kroner for en uoriginal patron koster en opfyldning 100 kroner.

Pris: 100 kroner for et komplet skifte, men husk at gemme chippen fra de originale patroner - de skal bruges.

Mulighed 3: Gør-det-selv genopfyldningssæt
Er du parat til at grise med lidt blæk og eventuelt bore lidt i dine tomme blækpatroner, så er et gør-del-selv genfyldningssæt noget for dig. Som med de uoriginale blækpatroner har du ingen garantier for holdbarhed, farveægthed eller lignende - men til gengæld er det billigt.

Bare husk at hvis uheldet er ude, og der flyder blæk inde i din printer, så skal man ikke regne med at din printerproducent er særlig lyttende eller forstående. Du er med andre ord på egen hånd når du begynder på den billige gør-det-selv løsning.

Hvor det kan gøres billigt kan illustreres af, at vi til testen har købt et komplet genopfyldningssæt til 500 kroner. Med det sæt kan vi fylde de originale patroner omkring fem gange, hvilket betyder, at en komplet opfyldning kommer under 100 kroner. På grund af den lille indbyggede chip i blækpatronerne, skal du selv holde øje med blækniveauet. Men er du parat til at balancere med sprøjter og blæk, klarer du nok også den udfordring.

Udover de mulige problemer med holdbarhed og kvalitet, har visse printere selve printerhovedet i blækpatronen. Ved at fylde nyt blæk i en gammel patron forlænger du dermed patronens liv ud over, hvad producenten har tænk, og det kan betyde en noget ringere kvalitet.

Har du mod på gør-det-selv-løsningen, kan du se, hvordan vi griber det an på videoen nedenfor. Husk, at der findes mange forskellige slags blækpatroner hvorfor metoden kan være forskellig. Samtidig vil vi nok anbefales, at du, hvis du selv skal i gang, anvender et mindre bor end det, som vi har brugt.

Pris: Omkring 100 kroner for et komplet blækskifte, mindre når du først har det nødvendige udstyr.

(Video er blevet fjernet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere