Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Drop musen og brug pennen

Har du også musesmerter og hænger din arm slattent ned langs siden som overkogt spagetti? Så skulle du måske prøve en pen i stedet for en mus. Den vil også gøre dig bedre til billedbehandling.

Drop musen og brug pennen

Navnet er lidt komisk: Bamboo Fun. Og nej, det er ikke noget, som du kan finde på de bagerste sider i Ekstra Bladets kulørte rubrikmarked.

Bamboo Fun består af en plade og en medfølgende trådløs pen, og det er ment som et alternativ eller supplement til en god, gammeldags mus. Den er udviklet af Wacom, der i adskillige år har produceret penne og trykfølsomme plader til grafikere og designere.

Vi har prøvekørt en version i small, men der findes også større og dyrere versioner.

Det er især til billedbehandling, at Bamboo Fun er et hit. Det er nemt at foretage præcise markeringer af ting og personer, og du slipper for at bande over en sløv mus fyldt med støv, som ikke vil makke ret.

Folkene bag Bamboo Fun er også klar over, at pennen er et ekstraordinært godt redskab til fotobehandling, og derfor har de smidt softwareprogrammet Adobe Photoshop Elements 5.0 gratis med i pakken.

Det er et virkelig godt træk. Selv om programmet ikke er Adobes nyeste (det er version 6.0), er det ganske udmærket og giver mulighed for avanceret billedmanipulation.

Lidt knas med driverne

Du kan både have en mus og pennen tilsluttet samme computer. På den måde kan du arbejde med musen, som du plejer, men hvis en opgave kræver det - eller du er træt i hånden - kan du bare snuppe pennen og gå i gang. Det fungerer upåklageligt.

Med pennen kan du markere en mappe ved at klikke en enkelt gang på pladen, og et traditionelt dobbeltklik med musen udføres ikke overraskende ved at trykke pennen ned i pladen to gange i træk.

Det er simpelt og lige til at gå til. Det kræver dog lidt tilvænning, før man helt stabilt styrer pennen rundt på skrivebordet. Sådan var det nok også de første gange, man sad med en mus.

En af de smarte funktioner ved Bamboo Fun er, at pladen registrerer, hvor hårdt eller blødt pennen trykkes ned. Det er genialt, når der skal tegnes eller fremstilles illustrationer. Du kan nemlig bestemme, hvor skarpe kurver og streger skal være, ligesom hvis du benyttede en blyant og almindeligt papir (se et eksempel ude i højre side).

Selv om Bamboo Fun er et ganske underholdende bekendtskab, var vores første møde ikke helt problemfrit. Driverne drillede nemlig fælt på vores Windows XP, og hver gang computeren startede op, fik vi fejlmeddelelser.

Det samme skete, når vi åbnede Photoshop. Det var dog ikke værre, end at fejlmeddelelserne kunne klikkes væk, og herefter virkede pennen fint i alle programmer. Vi valgte dog at hente de nyeste drivere på nettet, og det lykkedes herefter at slippe af med de mange frustrerende popup-bokse.

Er pennen mægtigere end musen?

En anden småirriterende ting ved Bamboo Fun er pladen. Den er i bogstaveligste forstand ikke stor nok til vores armbevægelser, især ikke når cursoren skal flyttes rundt på vores 20 tommer skærm.

Derfor ville vi foretrække at arbejde med en version i medium i stedet for small. Den koster dog 1.700 kroner, omkring 800 kroner mere.

Et gammelt ordsprog siger, at pennen er mægtigere end sværdet, men er den også mægtigere end musen?

I nogle tilfælde, ja. Men den kan ikke erstatte en rigtig god mus. For folk med museskadede lemmer er Bamboo Fun dog et forsøg værd, så de kan få aflastet deres håndled.

Det gælder også dem, der gerne vil prøve kræfter med billedbehandling, hvor en pen kan gøre arbejdet langt mere præcist end en slidt mus. Vi kaster et flot firtal efter Bamboo Fun, selv om pladen ikke er særlig stor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere