Brandvarm Ferrari-notebook

Ferrari-navnet er lig med fart og design, og på disse områder skuffer Acer ikke. Desværre bliver deres Ferrari 1100-notebook også lige så varm som en racerbil, og det er ikke maskinens eneste fejl.

Acer har valgt en AMD Turion 64 X2 TL-66 processor som kernen i Ferrari 1100.

Det er forfriskende i en tid, hvor mange producenter vælger Intel og Centrino Pro, og ydelsen lader heldigvis ikke noget at ønske tilbage. Chipsættet er AMD 690T, og grafikchippen er en ATI Radeon X1270, hvilket er mere end nok til de fleste.

Hukommelsen udgøres af tre gigabyte DDR2-ram, og harddisken er på hele 250 gigabyte. Derudover er det værd at bemærke FireWire-stikket, der er skjult af en gummiklap på fronten, samt S-video-udgangen, fingeraftrykslæseren, det krystalklare webcam (dog kun med VGA-opløsning) samt den indbyggede Bluetooth.

Masser af fart kræver masser af strøm
Benchmarkmålingerne gav et Windows Experience Index på 3.1 og en PCMark-score på 3649, hvilket er flot i notebook-regi. Sandra 2008 målte processoren til 15.706 MIPS og 13.773 MFLOPS, hvilket også er i den høje ende for mobile processorer.

Hukommelsens båndbredde imponerede ligeledes med 6.453 megabyte i sekundet, og der blev opnået en ScienceMark2-score på 1211.96. Sidste benchmark var Cinebench R10, og her opnåede Ferrari 1100 en score på 1828 ved enkeltprocessor-rendering.

Al denne kraft har dog sin pris, for med hele maskinen kørende med alle faciliteter og BatteryEater i gang, blev batteriet afladet på bare 66 minutter.

Det er noget af det hurtigste, vi har oplevet i nyere tid. Men når maskinen trækker 42 watt, er det vel ikke overraskende.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.